perjantai 2. elokuuta 2013

Luopuminen on liian vaikeaa...

Kamala olo. Kurkkua kuristaa, ahdistus on niin suunnattoman suuri. Itkettääkin jatkuvasti. Nöpillä on kaksi ihanaa uutta kotivaihtoehtoa. Kumpikin niin täydellinen nuorelle suokkipojalle. Tavoitteellisia ammattilaisia joilla hyvät mahdollisuudet viedä Nöpi vaikka kuinka pitkälle.

Oma olo on vain ihan hirveä. Päässä joku koputtaa ja huutaa, että näin sen ei kuulunut mennä, meidän kuului Nöpin kanssa mennä yhdessä huipulle. Ensi vuodelle oli tavoitteena ainakin kasvattajakilpailu, ehkä myös R-KTK. Tuskin kumpikaan minun ratsastamanani, mutta kyllä siihen olisi sitä perustyötä pitänyt tehdä ajatuksella ja nuo tavoitteet mielessä. Piti päästä suokkien SM-kisoihin valjakkoajossa.

Yksi Nöpin tämän kesän tammoista on ultrattu tiineeksi. Tieto ei helpottanut ahdistusta ollenkaan. Haluaisin tehdä tämän hevosen kanssa töitä samalla, kun katson sen varsojen syntyvän ja seuraan niiden kasvua.

En tiedä mitä tämän tunteen kanssa teen. Hevosella ei ole mitään hätää. Sitä on käynyt katsomassa vain todella ihanat ihmiset jotka tiedän osaaviksi ja hyviksi hevosihmisiksi. Kyllä tässä on omat tunteet vain niin mykkyrässä. En koskaan uskonut, että Nöpistä luopuminen olisi vaikeampaa kuin Sissistä...

Tekisin mitä vain, että voisin jatkaa Nöpin kanssa. En vain tiedä mitä se "mitä vain" on... Minulla ei ole sitä vara ylläpitää, ei vain ole vaikka miten nipistäisin muista menoista - kun niitä muita menoja ei ole, vain pakolliset joista ei nipistetä. Kelan tuet opiskelijalle ei ole isot... Eikä auta vaikka olen hakenut alan töitä (alani töitä siksi, että saisin loput opiskelusta tehtynä oppisopimuksella) - kun sitä rahaa ei ole juuri nyt. Vaikka kuukauden päästä tilanne olisi toinen, on se jo myöhäistä. Ja kun ei voi nähdä eteenpäin ja olla varma siitä, että tilanne mitenkään muuttuisi.

On niin voimaton olo. Voin vain tehdä parhaani sen eteen, että esitän Nöpin juuri sellaisena mitä se on. Oikea kultapoika, niin lempeä ja kiltti herrasmies, sellainen jonka kanssa on ilo tehdä töitä. Voin vain etsiä sille parhaan mahdollisen kodin ja toivottaa onnea tulevaisuuteen... Seurata myöhemmin sen menestymistä ja tuntea suurta iloa ja ylpeyttä. Toivon, että tammat jäävät lähelle varsomaan jotta pääsisin sen jälkikasvua tapaamaan. Tulee olemaan hienoja varsoja, tiedän sen.

Tämän päivän kuvia. Nöpi on ollut 2kk laitumella. Lihava kuin mikä! Silti se oli ihan samanlainen ratsastaa kuin ennen lomaansa ja innostui muutamasta pikkuhypystä niin ettei meinannut housuissaan pysyä... Tiistaina menen sillä yhden pienen luokan iltakisoissa ihan vain meidän yhteiseksi mukavaksi jutuksi, olkoon esteetkin maahankaivettuja näin loman jälkeen.







 






4 kommenttia :

  1. pakko myöntää että itku tuli kun tätä luin ;`( on se vaan niin kauheeta luopua Nöpistä.. tuntuu että viime aikoina oon joutunu luopuun mulle rakkaista eläimistä .. eka coen,patruuna,meijän koira ja sit mun hamsteri ;`( nyt Nöpi :( .. no onneks sentäs patruuna ja coen elää ja niitä voinkin viellä tulevaisuudessa nähdä .. mutta mun koiraa ja hamsteria en enää ikinä saa takaisin .. vaikka kuinka toivon :( <3 onneks Nöpiäkin voin ehkä nähdä tulevaisuudessa :) .. mut voimia emmi sulle <3 - jenna

    VastaaPoista
  2. Paljon voimia! :( <3 Hienoa työtä olet kuitenkin Nöpin kanssa tehnyt ja toivon mukaan ajan kanssa mieli on vain iloinen Nöpiä ajatellessa ja yhteisiä aikoja muistellessa. Ja mistäs sitä tietää vaikka tienne vielä joku päivä kohtaisivatkin uudestaan?

    VastaaPoista
  3. Tämä on todella tuttu tunne... :(
    Raskain asia toisen omistaman hevosen kanssa työskentelyssä on ehdottomasti menettämisen pelko ja sitten se menettäminen eri muodoissa.

    Itsekin vuoden verran tein töitä hurmaavan suokkipojan kanssa. Oli ajo-opetettu ja siitä sitten jatkoin hommaa niin, että tänä keväänä päästiin tuon 3v:n kanssa heittämään kahdestaan lyhykäisiä maastolenkkejä selästä, kaikissa askellajeissa...

    Vähän tuon saavutuksen jälkeen poitsu myytiin aikalailla toiselle puolelle Suomea ja nyt olen itse sitten lähtemässä ulkomaille töihin... :(

    (http://reivilanjiivee.blogspot.fi/) < muistoksi jää blogi, monet hyvät hetket hepon kanssa ja kuvat & videot ja osa varusteista.

    Ajan kanssa helpottaa ikävä ja onneksi olen tervetullut poniinia moikkaamaan. :)
    Eli ei ihan niin lopullinen ero, kuin miltä tuntuu...
    Omaksi olisin halunnut, muttei rahatilanne sallinut.

    Tsempit sinne!

    VastaaPoista
  4. Team-Nöpi joutuu eroamaan! :( Ihan hirveetä, olis ollu niin ihanaa vielä jatkaa jätkän kanssa touhuamista : ((

    VastaaPoista