tiistai 10. heinäkuuta 2012

Hovin näyttelyt

No niin! Lainakoneella suhteellisen pikainen postaus, pääasiassa ajattelin kuvia teille näyttää Hovin näyttelyistä jotka oli siis 1.7.

Valmistautuminenhan alkoi jo lauantaina klo 15 ja kotiin tallilta lähdin noin klo 02... 11 hevosen pesu ja showklippaus vei oman aikansa kyllä! Showklipissä siis klipattiin vain hevoselta osittain pää, muutamalta hevoselta myös kaula. Kaikki sujui ihan moitteettomasti ja täytyy kyllä sanoa, että olen aivan yllättynyt kuinka fiksuja nuoria hevosia tuolla Hovilla on... Vanhemmat hevoset olivat toki viisaita ja hyvinkäyttäytyviä, mutta voi noita yksivuotiaita kuinka kilttejä ja luottavaisia ne ovat. Eli listalla olivat 1-vuotiaat Azucar, Miztral ja Zaladino. Tammoissa 5v Izbiliya ja 11v Ziquitita. Oreissa blogistakin tutut 3v Fire ja 15v Ziroco sekä 7v Zid ja 10v Zorongo.

Siinä suhteellisen huonosti nukutun yön jälkeen jätin tytön mummun hoitoon ja kurvasin itse hevosia puunaamaan. Minun esitettävinä olivat Azucar, Ziquitita ja Ziroco. Näistä Ziquitita ja Ziroco olivat toki ennestään jo hyvinkin tuttuja hevosia, mutta Azucariin ihastuin lauantaina ja sen pyysin saada esittää.

Tuomareinahan meillä oli Hovilla Håkan Wahlman joka ei kaiketi esittelyjä kaipaa ja Suomen Arabihevosyhdistyksen kunniajäsenen Erik Björkstén.

Kaikki sujui jouhevasti ja hienosti. Vähän stressasi alussa miten hevosten vaihdot saadaan menemään (meitä varsinaisia esittäjiä 11 hevoselle oli kaksi, minä ja Minttu Pihl) mutta sekin meni lopulta oikein sujuvasti. Hevoset esiintyivät hyvin ja niitä olikin kyllä ilo esittää. Lopulta tuloksissa Azucar oli luokan 3. sijalla 40 pisteellä, Ziquitita luokan 1. sijalla 42 pisteellä (tyypistä 10 pistettä!) ja Ziroco luokan 4. 40 pisteellä. Tässä vielä hevosten sanallisia arvosteluja:

Azucar: jalo tyyppi, hyvä rotuleima, kaunis pää, hyvä kaula. Hyvät/erinomaiset raviliikkeet, elastinen, energinen.
Ziroco: hyvä, jalo tyyppi. Todella hyvä kaula. Hyvä, tukeva luusto. Suorat, hyvät jalat.
Ziquititasta valitettavasti en vielä arviota löytänyt.

MUTTA FIRE! Firehän pokkasi koko näyttelyn kovimmat pisteet 44 pistettä ja koko näyttelyn parhaan eli BIS-tittelin! Kyllä saatiin olla ylpeitä pojasta.

Joten pidemmittä puheitta tässä kuvia! Kiitos kuvaajille jotka antoivat luvan niitä julkaista blogissa.

Azucaria jännitti ensin kehään meno.

Lopulta käveltiin hienosti kehää ympäri. Tämä kuva päätyi paikallislehteenkin.

Hieman jännittyneenä...

Tässä olimme itse asiassa juuri saapuneet kentälle, kyllä hevosten ilmeistä näkee että hieman mietityttää... :)


Titta ihan "ammattilaisena"

"Muorista" (vaikkei Titta vanha vielä olekaan) löytyy edelleen potkua.

Jihaa!

Mikä askellaji?

Titta villinä :)


Vanhaherra Ziroco!

Muita hevosia tarkkaavaisesti katsellen...

Venytykseen lähdössä

Tanssitaan yleisölle :)



Fire voittajan elkein :)

2 kommenttia :

  1. Upeita hevosia... :) On ne arabit vaan. niin. ihania. <3

    VastaaPoista
  2. Haastoin sut: http://sannishining.blogspot.fi/2012/07/haaste-1.html :)

    VastaaPoista