tiistai 31. heinäkuuta 2012

Baltic Cup ja Nöpi

Hevosrintamalla ollut aika hiljaista, mutta viime viikonloppu oli onneksi kyllä hevosia täynnä! Kirjoittelen ihan pikaisen päivityksen tässä tytön nukkuessa päikkäreitä.

Hessi-tallilla Urjalassa oli Baltic Cupin 2. osakilpailu. Viikonloppuna kisattiin siis paitsi kansainvälisissä tunnelmissa, myös pari alueluokkaa ja Nöpi sai tehdä debyyttinsä kolmepäiväisissä kilpailuissa.
Toimin viikonloppuna paitsi Nöpin hoitajana ja groomina, myös friisiläis-ruuna Coenin kanssa samoissa tehtävissä. Coen kilpaili vain perjantaina ja sunnuntaina eli lauantain maraton-osuus jäi siltä välistä (ihan tarkoituksella siis).

Perjantaina oli kuitenkin vuorossa koulukoe. Valjakkoajossa koulukoe ei juurikaan poikkea ratsastuksen koulukokeesta ja siinä arvostellaan samoin kuin ratsastuksessa tiet, apujen käyttö, liikkeet ym. Mutta ehkä ratsastuksesta poiketen myös yleisvaikutelma eli valjakon ulkonäköön on tapana panostaa.
Ensimmäisenä vuorossa oli Nöpi. Sieltä vaunujen takaa groomin penkiltä on vaikea suoritusta analysoida joten en sitä lähde tekemään, mutta vähän oli ehkä väsynyt oripoika, muuten suoritus oli hyvä, tasainen ja Nöpin tason mukaisesti.
Coen teki hyvän kouluosuuden kuten yleensä aina, mutta hikosi ja vaahtosi kovasti radan jälkeen. Se oli ja on vielä vähän toipilas sairastettuaan kuljetuskuumeen kesäkuussa joten hyvän koulusouuden jälkeen kuski päätti, ettei aja lauantain maratonia vaan säästelee hevosta Ypäjän SM:iä varten. Coen sijoittui 3. sijalle tällä radalla.

Lauantaina Nöpin kanssa starttasimme maratonille. Maraton koostuu A-osuudesta eli ns. "maasto-osuudesta" joka tehdään vähimmäis- ja enimmäisajan puitteissa, D-osuudesta joka on pakollinen käyntiosuus (vain enimmäisaika, ei vähimmäisaikaa) ja E-osuudesta joka on esteosuus. Groomin tehtävä on tasapainottaa vaunuja ja antaa ohjeita kuskille eli hieman tärkeämpi tehtävä kuin koulu- ja tarkkuuskokeessa. V
ielä perjantaina aamulla sanoin, etten varmasti groomaa maratonia, mutta niin vain seisoin maratonvaunujen takana rystyset valkoisina. Nöpi suoritti jälleen hyvin ja tasaisesti, vähän meinasi jännittää esteet mutta teki kaiken pyydetyn ja vieläpä enimmäisajan puitteissa. Veteen ei mennyt joten sitä aletaan treenaamaan, ensin selästä käsin.

Sunnuntaina koitti sitten tarkkuuskoe. Tarkkuusradalla mennään oranssien "keilojen" välistä numerojärjestyksessä, kuten esteratsastuksessa. Keilojen päällä on keltaiset pallot jotka putoavat mikäli ottaa vaunujen kanssa osumaa keiloihin ja tästä tulee virhepisteitä - jälleen kuten esteratsastuksessa. Tarkkuudessa siis ratkaisee aika ja virhepisteet.
Coen oli tällä kertaa vuorossa ensimmäisenä. Coenin ja kuskinsa Markon erikoisalaa on aina ollut tämä tarkkuuskoe, ainakin tulosten puolesta. Nyt sitä vasta saikin puristaa rystyset valkoisina suurien juhlavaunujen groominpenkkiä, kun Marko haki Coenin kanssa hienosti ja tarkasti voittoajan. Eli palkintojenjaossa kävimme pokkaamassa sinivalkoisen ruusukkeen.
Nöpi teki parhaan tarkkuusratansa tähän asti. Ei se ollut vielä nopea, mutta 4 vuotiaalle ensikertalaiselle (kolmen päivän kisoissa) uusinnasta 1 pallo alas oli erittäin hyvä suoritus.

Nöpi oli kokonaistuloksissa 7/8 mutta sijasta huolimatta suoritti hyvin läpi viikonlopun ja tästä on sen kanssa hyvä jatkaa.
Coen ei tulosta kokonaiskilpailusta saanut maratonin puuttumisen takia, mutta tsempataan Coen ja kuskinsa Marko sitten Ypäjällä SM:eissä sijoille!











0 kommenttia :

Lähetä kommentti