keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Tavoitteita kaudelle 2013

Nyt kisakauden aloittajaisten kynnyksellä olisi ehkä aiheellista miettiä joitain tavoitteita tälle tulevalle kaudelle. En aio laittaa tavoitteita liian korkealle ja asettaa itselleni mitään paineita niiden suhteen, mutta on kiva ajatella näin etukäteen ja sitten loppuvuodesta katsoa taaksepäin tuliko joku tai vaikkapa kaikki tavoitteet toteutettua. :)

Koska meillä tulee selvästi olemaan kolme lajia tälle kaudelle, on parempi laittaa kaikkien näiden kolmen lajin tavoitteet omien otsikoidensa alle.

Valjakkoajo


Valjakkoajon saralla tavoitteet on aika simppelit: hyväksytty tulos aluetasolta kokonaiskilpailusta. En koe, että voisimme lähteä vielä ekalla kaudella tavoittelemaan sijoituksia tai voittoja vaan ne ovat sitten pelkkää plussaa. Viime kausi päättyi ikävästi maratonin hylkäykseen ja sitä samaa virhettä en halua toistaa tällä kaudella. Tavoitteena voisi myös olla siis kuskin ja groomin kommunikoinnin kehittäminen? Ehkä me Sannin kans mennään jollekin kurssille asian suhteen, vai mitä ajattelee Sanni ;)?

Aluevalmennusrenkaaseen pääsy on todella hieno juttu ja varmasti auttaa pääsemään tähän tavoitteeseen. Toivottavasti pääsisimme treenaamaan nimenomaan maratonia enemmän jotta kaikki ajot maratonilla eivät ole pelkästään kisatilanteessa. Toki koulukoe on se mikä ratkaisee usein eniten, mutta sitä tulee varmasti harjoiteltua!

Ehkä voisin itselleni vielä asettaa tavoitteeksi sen, että ajaisin useammin itsenäisestikin? Yhdessä kohtaa olin jatkuvasti vaunuilla, mutta nykyään lähinnä vain valmennuksissa ja kilpailuissa... Yksi syy siihen on ihan yksinkertainen: en halua ajaa ilman groomia. Olkoonkin, että kärryttelisin maneesissa yksinäni tyynellä säällä ja niin, että joku on tallissa. Jos jotain sattuu siellä maneesissa ollessani yksin hevosen kanssa, olisi ihan helkutin kiva, että joku olisi siitä samantien tietoinen ja valmis auttamaan. Siksi ajan vain ja ainoastaan groomin kera.

Heitän kyllä vielä yhden tavoitteen: sijoitus Keilakunkku Cupissa! Joko nuorissa hevosissa tai sennuissa, ei väliä.

Esteratsastus


Näistä tavoitteista tuli juteltua vähän Annan kanssa viime valmennuksen jälkeen. Tällä kaudella saa 70cm luokat jäädä. Nyt ihan ensimmäisissä tallin kisoissa hypätään 70cm ja 90cm, koska 80cm luokkaa ei ole. Muuten tullaan hyppäämään 80cm ja 90cm luokkia ja mikäli nyt sattuu loppukaudesta olemaan sellainen fiilis ja mahdollisuus siihen, niin hypätään jo joku metrin luokka. Estekisoja ei kuitenkaan meillä tule olemaan kovin monia, tarkoitus on kisata vain tallin omat kisat eli harjoitus- ja seurakisojen lisäksi Sh-Kummajaiset loppukesästä. Mikäli hyvältä vaikuttaa ja valjakkokisojen suhteen aikataulu antaa periksi niin Kuninkaallisissa voisi sitten hypätä metrinki - siellä on valjakkoa vain yhtenä päivänä.

Tavoite on siis saada suoritukset sen verran varmoiksi 90cm radoilta, että sitten taas ensi kaudella voidaan nostaa korkeutta metriin. Tavoite on myös startata ainakin yksi metri tällä kaudella, JOS fiilis on hyvä näistä pienemmistä luokista ja JOS sopiva luokka tulee vastaan kisoissa joihin meidän on mahdollista lähteä.

Kouluratsastus


Koulustartteja tulee olemaan meillä vieläkin vähemmän kuin estestartteja. Taas tarkoitus on startata vain oman tallin kisoissa eli harjoitus- ja seurakisoissa + Kummajaisissa. Tavoite on startata helppoa C:tä ja KN Specialia / helppoa B:tä, hieman fiilistellen ensin kuinka tuo laukkaaminen aitojen sisällä sujuu. On Nöpillä jo paaaaljon tasapainoisempi laukka, mutta ottaen huomioon että viime vuonna starttasimme yhdessä ainoassa heC-tason luokassa eikä sekään ollut mikään huippusuoritus, ei tavoitteet voi olla tämän suhteen vielä kovinkaan korkealla. Nöpi tulee yltämään helppoon A:han ihan kevyesti, mutta se ottaa aikansa.

Ihan konkreettinen tavoite on siis: saada helposta C:stä yli 60% tulos. Kummajaisissa toivottavasti tämä tulos saadaan, mutta en heitä pyyhettä kehään mikäli ei onnistu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siinä vähän fiilinkiä tulevalle kaudelle. Valjakkoajo kun on kuitenkin se meidän päälaji tällä kaudella, saa este- ja koulukisat pitää sen 2. ja 3. paikan tärkeysjärjestyksessä. Ei oikein ole rahaa lähteä enää kiertämään ratsastuskisojen perässä ympäri Hämettä, kun valjakkokisoissa kyse on kuitenkin lähes aina koko viikonlopun rundista. Siihen päälle vielä aluevalmennuksista aiheutuvat kulut... Jaiks! Noh, itsepä olen harrastukseni valinnut. :)

1 kommenttia :

  1. Luulen, että opittiin tolla ensimmäisellä maratonilla niiiiin paljon, että enskerralla menee paljon paljon paremmin! ;)

    VastaaPoista