tiistai 12. helmikuuta 2013

Viikonloppua ja maanantaita

Viikonloppuna oli Piotrn valmennukset taas Hessillä. Me emme Nöpin kans enää käy Piotrn valmennuksissa, mutta Heidi on pyrkinyt Nöpin ajamaan aina noina viikonloppuina. Ihan extempore löysin itseni kuitenkin perjantaina vaunujen kyydistä ohjat käsissäni... Onneksi löysin! Kyllä taas tuli oppia paljon.

Tärkein oppi tuli siinä, etten saa tuijottaa hevosen kaulaa ja niskaa ja miettiä niin paljon, meneekö se nyt kuolaimen alla ym. Se ei ole tärkeintä, vaan kokonaisuus: että liike lähtee oikeasti ponnistamaan takaa ja hevonen käyttää selkäänsä kunnolla. Nuori hevonen kulkee välillä kuolaimen takana, kun ei ole voimaa kantaa itseään luotilinjalla takapää ja selkä työskennellen. Vähän ylitempossa Nöpiä tuli ajaa, mutta oli paljon parempi niin kuin sillä tavoin miten itse yritin "ajeleskella" valmennuksen alussa...

Videolta varmasti näette todella selvän eron, siinä on ensin pieni pätkä valmennuksen alusta kun Piotr ei ollut vielä neuvonut ollenkaan ja sitten sen jälkeen pätkä valmennuksen lopulta. Ihan huikeaa.



Eilen eli maanantaina meillä oli sitten satulansovittaja ja molemmat satulat (este ja koulu) lähtivät levitykseen... Estesatulaa levitetään todella paljon ja koulusatulaa ihan hirveästi. :D Kyllä on voinut hevonen taas levitä ihan niin lyhyessä ajassa ihan hirmuisen paljon! Katselin estepenkkiä kolmisen viikkoa sitten, että varmaan saa kesän aikana levittää sitä hieman. Viime viikon maanantaina sitten katsoin jo, että voi herranisä sentään tämähän on jäänyt jo nyt kapeaksi. Tänään sitten satulan laittaessani Nöpin selkään sovittajan ollessa paikalla revettiin kumpikin nauruun... Miten oikeasti voi hevoselle tulla monia, monia senttejä lisää selkään muutamassa viikossa? Huh näitä kasvuikäisiä. :)

Koska satulat lähtivät pienelle reissulle, emme me Nöpin kanssa osallistuttu Rosalin valmennukseen tälläkään viikolla. En halunnut katsoa sille mitään väliaikaista satulaa joka ei välttämättä olisi ihan superhyvä vaan jotain sinne päin, koska Nöpillä on ollut nyt jäykkyyttä lanneselässä johtuen luultavimmin satulasta. Kyllä me pärjätään 1-2vkk ilman satulaakin, harjoitellaan nyt kunnolla sitten ajopuolta! Ensi viikonloppuna onkin aluevalmennukset ja ensimmäinen Keilakunkku... Jee, tarkkuutta!

0 kommenttia :

Lähetä kommentti