torstai 21. kesäkuuta 2012

Näyttelyharjoituksia

Eilen kävin Hovilla ja sain pikkusiskoni Susannan kuvaamaan päivän touhuja.

Ensin otettiin 3v oripoika Fire näyttelyharjoituksiin. Hienosti meni tokat harjoitukset! Vielä täytyisi paremmin saada Fire siirtämään yhtä etujalkaa kerrallaan ja takajalat pysymään paikallaan. Etujalat siirtyy jo, kun pyytää siirtämään painoa vastakkaiselle puolelle kuin mitä jalkaa pitäisi siirtää. Tämä tapahtuu niin, että mikäli haluaa hevosen siirtävän esimerkiksi oikeaa jalkaa seisoo hevosen edessä ja yksinkertaisesti pyytää narusta sitä liikumaan sivusuunnassa vasemmalle jolloin sen on pakko ottaa oikea jalka ylös (paino pysyy vasemmalla jalalla ettei mene heppa nenälleen ;). Nyt vain takajalat tuppaa tulemaan etujalkojen mukana. Noh, kuvista näkee millä mallilla ollaan:

Hyvä venytys, takajalat hyvin, mutta etujalat mahan alla.

Hevonen itsessään on ihan samassa asennossa mutta venyttää vähemmän eteenpäin joten etujalatkin on vähän suoremmassa. Tässä kuitenkin pullottaa alakaula, eli saisi venyä enemmän eteenpäin.

Pari söpöilykuvaakin :))



Ziroco, 15v pääsi ensin ratsun hommiin. Sillä on nyt alettu myös ravaamaan ja laukkaamaan. Alkuun oli ravi hieman jäykähköä, mutta laukassa taas tapansa mukaan vertyi ja raviaskelkin alkoi venymään eteenpäin paremmin.

Näyttelyharjoitukset tämän kanssa on niin mukavia, ei tarvi kuin pyytää niin ori seisoo asennossa niin kauan kuin vain sen haluaa seisovan... Vielä kun kentän vieressä olevalla laitumella oli tamma niin sillehän piti vähän pörhistellä. Ziroco on siitä mukava ori, että vaikka se tammoille huutelisikin ja esiintyisi niille, se pysyy kokoajan ihmisen luona eikä unohda missään kohtaa olevansa narun nokassa. Se on oikea herrasmies.





Vielä oli vuorossa 5v tamma Zambra. "Santtu" on vuosi sitten sisäänratsutettu, mutta ei vielä osaa juurikaan sen kummempaa kuin kulkea jokaisessa askellajissa ja kääntyä + pysähtyä pyynnöstä. Zambran kanssa on kuitenkin tehty paljon töitä maastakäsin ja sen kyllä huomaa! Niin rauhallinen ja kiltti, selkäännousussa seisoo aivan paikallaan, keskittyy työntekoon enemmän kuin ympäristöön... Harjoittelimme paineelle myötäämistä ja onneksi sekin on harjoiteltu niin hyvin maastakäsin, että oli helppo tehdä se selästä. Alkuun tamma siis kulki vähän jännittyneenä alakaula pullollaan pää taivasta viistäen, mutta heti kun se tajusi idean myödätä ohjan paineelle alkoi muoto laskeutua alemmas ja sitä kautta ravikin rentoutua. Laukat nousivat molempiin suuntiin, vasemmalle huonommin mutta lopulta kuitenkin (tarjosi oikeaa laukkaa vasemmalle alkuun). Todella hieno tamma, erittäin nopeasti oppiva!





NÄMÄ KAIKKI OVAT SITTEN MYYNNISSÄ JA NÄHTÄVÄNÄ 1.7 MYYNTINÄYTTELYSSÄ HOVIN RATSUTILALLA: http://www.hovinratsutila.fi

1 kommenttia :