keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Seniorimestaruus hopeaa + muita hyviä suorituksia

Tiistaina aamulla tuli tallilta viestiä, että hyppäisinkö myös Muusalla 70cm ja 80cm. Muusalla tuli käytyä pariin kertaan Kärkkäisen Annan valkeissa joten jonkinlaista tuntumaa siihen oli jo saanut joten vastasinkin heti, että mielelläni hyppään.

Tallilla tuli katseltua ensin hienoja suorituksia nuorilta hevosilta kuten myös nuorilta ratsastajilta pienemmissä luokissa ja samalla opeteltua rataa itse. Kävin kyllä kävelemässäkin, jotta näki linjat esteeltä toiselle - voi vähän tehdä alustavia suunnitelmia miten kannattaa ratsastaa.

Muusa oli vuorossa ensimmäisenä 70cm luokassa, Sanni jäi laittamaan Nöpin kuntoon. Muusa tuntui verkassa energiseltä ja muutamat ensimmäiset hypyt se vain puski innoissaan esteelle ja kuski sai yrittää pysyä kyydissä. Noiden "energianpurku"-hyppyjen jälkeen alkoi sujua hienosti ja tammakin tyytyi siihen osaansa mikä sille annettiin - odottaa ratsastajan käskyjä.
Radalla Muusa syttyi uudestaan ja syöksyi intopiukeena ensimmäiselle esteelle ja siinä sitten kolisi puomit. Tokalle sain jo tamman kiinni ja kootumpaan laukkaan ja puhtaasti yli siis. Sarjan A-osa meinasi hieman jännittää laukka hieman hyytyi, mutta nöyrä hevonen selvitti kuitenkin tämänkin tehtävän puhtaasti. Loppu rata oli puhdas ja tasainen, oikein hyvä suoritus.

Juoksin heti - Muusan selästä laskeuduttuani ja annettuani sen taluteltavaksi - hakemaan Nöpin tallista. Pikaisesti selkään ja heti kentälle ravailemaan. Hyvin nopeasti myös laukkaa ja ensimmäiset hypyt. Alkuun oripoika tietty taas keskittyi muihin, mutta heti kun alettiin kunnolla tehdä töitä, alkoi korvat olla vähän enemmän ratsastajan suuntaan ja hevonen mieleltään muutenkin maltillinen. Hypyt olivat kuitenkin löysiä, samoin laukka...
Radalla se löysyys tuli ilmi vielä paremmin. Vielä kun ennen rataa ori ehti nähdä kentän ohi kävellen "Nöpin naisen", Tyynen (hyvin vahvassa kiimassa) ja Nöpi tietenkin jäi katselemaan tamman kulkua ja vahtimaan sitä. Pari hyppyä taisi olla ihan ok, muuten sai vain ratsastaa eteen että olisi ollut edes jonkinmoinen laukka. Sarjan A-osalle tulikin kielto, se oli pelottava mustavalko-raidallinen pysty. Tokalla yrittämällä yli kuitenkin ja loppu rata puhtaasti, eli neljällä virhepisteellä.

80cm luokassa ratsastin Nöpillä ensimmäisenä joten siinä jonkin aikaa käveltyäni aloitin verkkaamaan uudestaan. Yritin hakea enemmän laukkaa verkkakentällä ja pyytää vähän vahvemmin (äänellä, istunnalla) hevosta lähtemään hyppyihin. Nyt tuo Nöpin tyttökaveri oli samalla kentällä ja se vähän sekoitti pojan mieltä, mutta radalle mentiin kuitenkin suhteellisen luottavaisin mielin ja tyttökaveri Tyyne oli vuorossa meidän jälkeen, joten ratsukko tuli samalle kentälle odottelemaan.
Nöpi oli vieläkin tahmeampi ja aina Tyynen luota poispäin laukatessa yritti lyödä jarrut päälle. A-osalle tuli taas kielto, mutta herra päätti kävellä esteestä läpi estoista huolimatta... Käänsin ohi B-osalta joten tästä episodista 8vp (ensimmäiset 4vp tuli pudotuksesta, ei kiellosta, koska ori ei ottanut yhtään askelta sivulle tai taakse vaan jatkoi suoraan eteen, toka 4vp tuli sitten kiellosta kun käänsin pois B-osalta). Tokalla yrittämällä sarjakin ylittyi. Kaksi viimeistä hyppyä olivat aivan järkyttäviä, Tyynestä poispäin huonossa laukassa ja melkein paikaltaan.
Lopputulos siis 8vp ja pieni analyysi: viikonlopun suoritus näkyi ja tuntui hevosessa, se oli väsynyt ja vetelä. Rankka kevät vaikuttaa hevoseen jo kovasti ja nyt loma on todellakin tarpeen.

Muusan selässä tuntui taas vähän helpommalta, kun oli eteenpäinpyrkivä hevonen alla. Verkkahypyt lähtivät ensin vähän pitkässä laukassa laakaa (hyppää lähinnä eteen, ei ylös) mutta kaksi viimeistä hyppyä tuli jo terävämmin.
Radalla tsemppasin sille viime luokassa pudonneelle 1. esteelle ja ratsastin Muusan lyhyessä laukassa josta hyppykin oli sitten terävä. Taisin oikein huokaista ulospäin esteen jälkeen ja siinä samassa paketti levisi, laukka valui pitkäksi. Kakkoselle tulimme kyllä hyvään paikkaan, mutta pitkästä laukasta Muusa otti puomi etujaloillaan alas. Piti taas ryhdistäytyä ja muistaa ratsastaa laukkaa teräväksi jokaiselle esteelle eikä antaa hevosen laukkailla pitkänä. Loppu rata oli taas hyvä, puhdas. Kyllä harmitti, mutta ei mahtanut mitään!

Kuitenkin tuolla 80cm luokan suorituksella nappasimme Muusan kanssa UrHun seniorimestaruuden hopeaa!

Nöpi lähtee nyt laitumelle ansaitulle lomalle, joten sen kanssa TOIVOTTAVASTI jatkamme syksyllä. Nyt tämä kesä taitaa sitten kulua valmentaessa ja Hovin ratsutilan nuoria arabeja ratsastaessa. :) Päivitykset saattavat vähentyä hieman, mutta kukapa nyt ihanaa Suomen kesää haluaisi viettää sisällä tietokoneella istuen?

Hyvää kesää kaikille, kirjoittelen kyllä taas heti kun kirjoiteltavaa on!













3 kommenttia :

  1. Sulla on kyllä hyvä istunta, mut joissakin kuvissa makaat hitusen kaulalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tuppaa välillä käymään, etenkin nyt kun keskivartalon lihakset ei ole vielä täydessä kondiksessa. Kyllä se siitä, nyt kesä kunnon reeniä niin syksyllä voi jo alkaa miettimään enemmänkin noita hyppelyitä :)

      Poista
  2. HAASTAN SUT!
    >http://minnipony.blogspot.fi/2012/06/haaste.html

    VastaaPoista