maanantai 10. syyskuuta 2012

Australialaiset ratsastamassa ja ajamassa

Viime viikolla oli tosiaan vieraita Australiasta. Host-vanhempani, he jotka kasvattavat laukka- ja kenttähevosia, tulivat käymään Suomessa! Heillä oli myös mukana yksi host-äitini oppilas (heillä siis on myöskin ratsastuskoulu). Oli kyllä aivan hurjan mukava viikko. Käytin heitä ensimmäisenä päivänä Laukon kartanolla tutustumassa kuntoutustalliin. Oli mielenkiintoinen kokemus itsellekin!

Mutta keskiviikkona suuntasimme Hessi-tallille. Ohjelmassa oli ensin ratsastusta Muusalla (5v suokki-tamma) ja Coenilla (friis-ruuna) joista molemmat ovat esiintyneet aikaisemminkin blogissa. Muusa oli kuulemma ihanan kevyt ja kuuliainen ratsastaa. Myös host-isäni kokeili, hän on ratsastanut jonkin verran (laukkahevosia) muttei varsinaisesti ole "ratsastaja".. :D

Kokeilimme myös valjakkoajoa! Tähän pääsivät Jeviiri (5v sh-ruuna) ja shettispari Iida ja poikansa Myrsky. Ensin pieni maastolenkki koko poppoon kera ja sitten pääsimme groomaamaan maratonesteille! Voi että kaikilla oli niin hauskaa! Uhkasivat viedä lajin heille kotiinkin, Australiassa valjakkoajo ei ole kovin suuressa suosiossa ja harrastajia on vain kourallinen.

Kuvia tuolta päivältä (lupa julkaisuun on):



Pakko selvittää ennen kuin joku tulee sanomaan mitään kovasta kädestä: Muusa sanoi tuolla pitkän sivun alussa että WRUUUUUMMMM ja piti ottaa kiinni vähän enemmän, kun neiti meinasi innostua aivan totaalisesti... Hauska tapaus :)
















 







1 kommenttia :