maanantai 17. syyskuuta 2012

Voi turhautumisen tunne sentään!

Nyt on oripoika Nöpi otettu kesälomalta takaisin töihin ja kunnolla. Olimmehan me Annan valmennuksessa jo muutama viikko sitten, mutta nyt Nöpi ei sitten enää palaakaan laitumelle vaan jää talliin. Eilen olikin sitten Rosalin valmennus. Valitettavasti - tai minun ONNEKSENI - eilisestä ei ole minkäänlaista kuvamateriaalia, mutta vähän voisin kertoilla, kuinka lomaltapaluu sujui.

Nöpi oli tallissa alkuun aika levoton. Pihassa on nyt kaksi oria ja sillä on varmasti vaikutuksensa. Kun vielä lisätään tallissa liikkuvat tammat tähän, oli mulla aika iso oripoika siinä pesuboksissa, kun joka kerta tamman kuullessaan Nöpi kasvoi korkeutta 20cm... Yritin kyllä kertoa Nöpille, että se on ihan tarpeeksi iso jo muutenkin... :)

Muiden hevosten ohi maneesille menimme myös hienoa väistöä ja piaffia, lomailija kävi hieman kuumana! Mutta heti, kun aloimme kunnolla töihin, korvat olivat kohti minua. Silti ihan koko ajan, myös siinä pihalla muita ohittaessa, Nöpi oli todella kevyt kädelle ja olen niin tyytyväinen, että lomaltakaan paluun jälkeen se ei ole taantunut niin kovasti sinne mitä se oli alkuun - raskas, ohjalla makaava.

Aloittelimme pääty-ympyröillä joissa Nöpin kanssa piti olla tarkkana, ettei se lähde väistämään sisäpohjetta ja heitä takapäätä ulos. Tajusin jo tässä kohtaa, että kesäloma oli tehnyt minulle itselleni hallaa. Kun en juurikaan kesällä ratsastanut Nöpin ollessa laitumella, on lihaskunto romahtanut sille tasolle mitä se oli alkuvuodesta Nöpillä aloittaessani... BLAAH! Nöpille loma oli tehnyt selvästi hyvää, sen ravi tuntui vieläkin suuremmalta mitä keväällä ja massaa oli tullut joka paikkaan lisää (kuinka paljon sitä voi muka enää tulla???).

Pääty-ympyröiden jälkeen tehtiin käynnissä väistöjä ja vähän lisää raviympyröitä. Väistöt sujuivat hyvin, Nöpi on kyllä kokoisekseen niin herkkä kyljistä mikä on todella hienoa. Itse asiassa huomasin sen ympyröillä - kun Rosali sanoi, että käännä enemmän ulkopohkeella ja minä tein työtä käskettyä, Nöpi lähti väistämään sisään ympyrällä. Hups, liikaa ulkopohjetta ja liian vähän sisäpohjetta... Mukava ratsastaa isoa hevosta joka on kuitenkin herkkä avuille!

Raviosuudet sujuivat siis hyvin. Samoin laukka oikealle. Isoahan se taas on ja aika "hallitsematonta", lähinnä eteen, eteen, eteen ja sisäohjalla johtaen, ulkopohkeella kääntäen mutta ei voi ajatellakaan taivutusta tai laukan säätelyä. Se on ihan ok, olihan se ihan oletettavissa ettei voida jatkaa kesätauon jälkeen suoraan siitä mihin jäätiin keväällä. Laukan kanssa nyt vain tarvitsee tehdä taas töitä, että siihen pystyy paremmin vaikuttamaan. Mutta vasen laukka... Katastrofi! Lähinnä siis minun kohdallani. Miten se on ettei vain osaa käyttää sitä ulkopohjetta?? Johtaa sisäohjalla?? Toisaalta Nöpikin jo väsyi ja täytyi vielä enemmän vain ajaa sitä eteen jotta laukka olisi säilynyt, mutta voi jessus mitä hytkymistä ja huojumista se oma ratsastus vasemmassa laukassa. Hakkaan kyllä päätä seinään edelleen. Nyt alkaa oma treeni myös. Ei tästä muuten tuu mitään.

Mutta ratsastusta jatketaan, ensi viikolla Annan estevalkit, nyt tällä viikolla käyn ajamassa Nöpillä pe ja la koska ensi viikolla meillä on ekat yhteiset VALJAKKOKISAT! Apua!! En ole koskaan kisannut koko kisaa eli koulu+maraton+tarkkuus ja jännittää niin hirveästi! Koulu ok, tarkkuus ok, mutta se maraton... Nöpillekin se on sitten vasta toinen maraton, itselleni ensimmäinen joten... Kääk! Mutta kyllä me yhdessä selvitään. Täytyy kuitenkin nyt käydä ehkä ennemmin ajamassa kuin ratsastamassa, jotta saa taas tuntumaa siihen. Yritän saada kuvia ja videota perjantain ja/tai lauantain ajoista ja maanantain estevalmennuksesta.

Voisin näin toivottaa kaikki lukijat taas siis tervetulleeksi lukemaan meidän treenistä! Suunnitelmia on jo Nöpin varalle, mutta nuoren hevosen kanssa täytyy mennä täysin sen ehdoilla, vielä kun kyse on näin isosta hevosesta jolla kestää aikaa kasvattaa tarvittavia lihaksia. Onneksi on tulossa talvi ja hanget!

Nöpi 2012 alkuvuodesta, kun aloitin sen kanssa

Taitaa olla toukokuu 2012 eli vähän ennen laitumelle siirtymistä. Tässä jo vähän hoikassa kunnossa (laihtui silloin kavereiden mentyä laitumelle ja jäätyään ulos laumasta) mutta nyt on kyllä massaa tuonkin edestä...

0 kommenttia :

Lähetä kommentti