tiistai 25. syyskuuta 2012

Lisää turhautumista

Ei ole nyt mennyt ratsastukset ihan nappiin Nöpsän kanssa... Eilen oli Anna Kärkkäisen estevalmennus. Vähän jännitti heti alussa, koska viime kouluvalmennus ei ollut sekään mennyt mitenkään mainittavan hyvin... Noh, samoin kävi nyt. Ravissa kaikki sujuu - no vetelästi, mutta jotenkuten kuitenkin, mutta sitten kun tulee laukan aika... Se on pelkkää eteenpäin ajamista. Noh, nämä ovat nyt kesäloman syytä, alkukesästähän Nöpi oli jo todella hyvä ja nyt se tuntuu ihan samalta kuin tämän vuoden alussa, kun aloitimme sen kanssa.

En nyt kerro tunnin kulusta sen enempää, koska näette sen videolla. Mutta jotain asioita mitä Annan kanssa juttelimme: laukkaaminen tuntuu nyt vaikealta taas tuntuman kanssa. Ilman tuntumaa eteen ajaen Nöpi laukkaa kyllä isoa laakaa laukkaansa, heti kun yrittää ottaa tuntuman, ori tulee turraksi jalalle ja alkaa jarruttelemaan. Nyt täytyy vaan sitkeästi pystyä pitämään tuntuma ja ratsastaa eteenpäin sillä samalla tuntumalla vaikka se alkuun vaikeaa onkin. Eteenpäin täytyy lähteä heti pyynnöstä eikä vasta kymmenen metrin jälkeen.

Nöpi selvästi ajattelee nyt sekä koulu- että esteratsastuksesta, että se on aivan perseestä ja mikä tahansa muu olisi mukavampaa. Se hyvä työskentelymotivaatio on taas kadonnut. Nyt täytyisi tehdä mahdollisimman vähän ratsain hallissa tai kentällä, mielummin paljon maastoilua ja vaihtelevaa tekemistä. Kerroin Annalle meidän uudesta lajista, valjakkoajosta ja hän kannusti kovasti jatkamaan myös sitä, se on niin hyvää ja erilaista treeniä hevoselle ja Nöpi selvästi tällä hetkellä tykkää siitä enemmän.

En ole huolissani tästä eikä ole Annakaan, tälläinen vetelä ja hidas Nöpi oli tosiaan alkuvuodestakin eikä kuitenkaan mennyt kuin muutama kuukausi ja hevonen oli jo aivan erilainen. Lisäksi se on vielä kesällä kasvanut lisää joten se on vieläkin voimattomampi nyt. Kyllä poika tästä vielä piristyy. Nyt täytyy kuitenkin antaa tosiaan paljon vaihtelevaa tekemistä sille, ettei aina työnteko tunnu pakkopullalta.

Tälläistä se näiden nuorten kanssa on, välillä tulee takapakkiakin. :P

Tähän vielä tämä video. Tiedän kuinka hirveältä se näyttää. Mietin jo laitanko videota ollenkaan, mutta tämä blogi on itselleni ensisijaisesti paikka josta voin katsoa meidän edistymistä.


Sadas postaus lähestyy! Luvassa joku kiva arvonta silloin, pysykääs kuulolla :)!

5 kommenttia :

  1. Ei se nyt niin hirveeltä näytä, koska pitää muistaa että kyseessä on nuori hevonen joka on juuri tullut laitumelta (: Kuinka korkea muuten Nöpi on?

    VastaaPoista
  2. Juu kyllähän tuohon on ihan järkevät syyt. Harmittaa, että kesän jäljiltä joutuu lähtemään taas ihan alusta, mutta näinhän se menee! Onneksi meillä on Nöpin kanssa vain aikaa etenkin nyt talvella kun ei varsinaisia kisatavoitteita ole, voidaan vaan maastoilla ja harrastaa noita ajohommiakin, metsätöihinkin olisi tarkoitus taas lähteä :)

    Arvio on 170cm, tarkoitus oli se mitata eilen mutta unohdin, kuten tavallista... Seuraavalla kerralla to tai pe kyllä mittaan, kiinnostaa tieto itseänikin :)

    VastaaPoista
  3. äääääää, haluan Nöpin itselleni :D kauan jo haaveillut yli 170cm suomenhevosesta. itse kun olen niin pitkä, että jo 170cm hevonen näyttää pieneltä. :D

    VastaaPoista
  4. Siitä vaan tarjousta tekemään sitten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oliski varaa :(( mutta teitä on ilo seurata tän blogin kautta :)

      Poista