sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Hyppelyitä

Lauantaina kävin pyörähtämässä Nöpin selässä Kärkkäisen Annan valmennuksen merkeissä.

Tehtiin ensin tuttuun tapaan tehtävät puomeilla, ensin ravipuomeilla haettiin linjat esteeltä toiselle ja lopulta laukassa. Nöpi tuntui alusta asti todella hyvältä, keskittyi tehtäviin ja antoi muiden hevosten olla rauhassa. Anna sanoikin, että on kuin eri hevonen viime kertaan verrattuna. Kuulemma jäntevöitynyt ja energisempi. Tulosta on siis saatu aikaiseksi, hyvä! Kyllä se hyvältä nyt tuntuukin verraten niihin ensimmäisiin kertoihin.

'

Puomikasat nostettiin ristikoiksi ja alkuun tultiin kolmen esteen sarjaa - laukassa sisään ja ensimmäiseen väliin kaksi, toiseen kolme laukka-askelta. Eipä siellä tarvinnut Nöpin selässä tehdä "juuri mitään", toi hyvin sisälle ja antoi hevosen "hoitaa loput", vähän piti ajaa eteen, kun voimattomuutensa takia esteeltä jatkaminen on vielä vähän haastavaa joten täytyi siis kannustaa jatkamaan laukkaa hypynkin jälkeen. Mutta ihana ratsastaa, kun hevonen laukkaa halukkaasti esteeltä toiselle korvat hörössä! Selvästi turparemmillä oli aika paljonkin vaikutusta, kun hevonen tekee nyt niin mielellään töitä eikä kiemurtele ja yritä laittaa vastaan joka asiassa...

Sarja sujui siis hyvin. Lisättiin sarjan jälkeen hyppy lävistäjällä, esteen päällä siis laukan vaihto ja toisella pitkällä sivulla yksinäinen ristikko. Esteen päällä ei alkuun laukka vaihtunut, mutta Nöpi "The GP-ratsu" vaihtoikin laukan sitten esteen jälkeen. ;)

Yksinäisen ristikon jälkeen mentiin vielä toiselle lävistäjälle ja sieltä ristikko.

Tehtävä vaihtui hieman. Sarjan jälkeen hypättiin lävistäjältä ristikosta pystyksi nostettu este mutta tämän jälkeen jatkettiin sarjan ensimmäiselle esteelle. Sitten toiselle lävistäjälle ja sen esteen jälkeen sarjan viimeiselle esteelle. Taas lävistäjältä pysty ja sitten toisen pitkän sivun yksinäinen este joka oli laitettu okseriksi.

Hieman ongelmia oli välillä kaarteessa laukan säilyttäminen. Laukka säilyi siis kyllä, mutta hyytyi jonkin verran. Tähän nyt ei mitään vippaskonsteja oikein ole, hevoselle täytyy saada lisää voimaa jotta laukkakin paranee, mutta se ei tapahdu viikossa eikä kahdessa. Vähän se on sellaista "tuuppaamista" nyt, mutta laukat vaihtuivat esteen päällä ja Nöpi lähti hyppyyn vaikeammastakin paikasta, aikaisemmin se olisi tökännyt esteelle. Nyt siis pystyi jo venymäänkin hyppyyn hieman kauempaa.

Olemme Annan mielestä valmiita pieniin ratoihin jo, joten Kummajaisissa hyppäämme 70cm ja seuranmestaruuksissa 70cm ja ehkä jonkun pienemmän tai sitten jo 80cm, katsotaan miten Kummajaisissa menee.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti