perjantai 11. tammikuuta 2013

Hessin Nöpi - monitoimihevonen

Täällä sitä flunssan kourissa sitten istuskellaan! Viikonlopun Piotrn valmennukset jäävät nyt välistä itseltäni, Nöpi pääsee kyllä valmentautumaan varmaankin Heidin ajamana. Sunnuntaina jos saisin raahauduttua edes katselemaan... Noh, nyt täytyy parannella, että on sitten Ypäjällä kunnossa! Enää reilu viikko, hrr...

 Päätin tälläisen kuvapainoitteisen postauksen toteuttaa. Nöpihän on monitoimihevonen jolla voi tehdä ihan mitä vain voi kuvitella. Vielä ei ole lyöty westernsatulaa selkään tai yritetty vikellystä. Matkaratsastuskisoihin olemme kyllä menossa heti, kun lähiseudun kisat eivät satu viikonlopulle, jolle on jo muuta suunnitelmaa. Mutta tässä hieman Nöpiä!


KOULUHEVONEN
Nöpi on kisannut kouluratsastuksessa vasta heC -tasolla, koska emme ole halunneet sitä vielä laittaa ahtaiden kouluaitojen sisälle tekemään vaativampia tehtäviä. Nyt kun laukka kantaa jo paremmin, on tulevalla kaudella tarkoitus startata heB -tasolla.





ESTEHEVONEN
Esteitä Nöpillä on kilpailtu re 80cm. Ensi kaudella jatkamme luultavasti tällä korkeudella, koska isoa hevosta ei nuorena kannata lähteä hypyttämään korkeutta ja meillä on tekniikassakin vielä hiottavaa. Treeneissä hyppäämme kyllä jo metrin tasolla.





VALJAKKOHEVONEN
Nöpi starttasi viime kaudella pariinkin otteeseen koko pitkän kilpailun valjakkoajossa (eli kilpailut sisälsivät kouluosuuden, tarkkuuden ja maratonin). Tarkkuuskilpailuissa otimme jokusen sijoituksen. Valjakkoajossa Nöpi on parhaimmillaan ja selvästi tulee isäänsä.






TYÖHEVONEN
Nöpi on vetänyt melkein kaikkia mahdollisia koneita/kärryjä/rekiä mitä hevosen perään voi laittaa... Ehkäpä keväällä pääsemme niitto- ja metsähommiinkin?





"RAVIHEVONEN"
Noh, näin ei oikein voi sanoa, koska Nöpi ei ole koskaan edes koelähtöä juossut. Se oli silti 2-vuotiaana ravimiehellä treenissä ja kävi kyllä radoilla harjoittelemassa. Tulevaan kantakirjaukseenkin kuuluu juoksukoe joka täytyy suorittaa tietyssä ajassa.




TUNTIHEVONEN
Tästä ei nyt oikeastaan kuvia ole, mutta Nöpi juoksee silloin tällöin myös ratsastus- ja ajotunneilla. Nöpin kanssa on pärjännyt vähän aloittelevampikin ratsastaja vaikka tunnilla on sekä tammoja, että ruunia - ja onpa siellä joskus ollut toinen orikin. Näissä kuvissa pikkusiskoni!




TULEVAISUUDEN SIITOSORI?
Tätä ainakin minä toivon! Innolla jo odotan Nöpin jälkikasvun näkemistä... Tuleva Ypäjän kantakirjaus toki tämän asian jollain tapaa ratkaisee.




YSTÄVÄ
Tätä Nöpi on minulle kaikista eniten! Luotettava, ihana ystävä...










5 kommenttia :

  1. Olen Nöpillä tunnilla mennyt, useammankin kerran, enkä mielestäni kyllä ole aloitteleva!! Ehken sillä menisi, tai minua edes päästettäisi Nöpillä jos olisin aloitteleva...

    VastaaPoista
  2. Kuules anonyymi, mistäköhän päättelet että tässä tekstissä puhutaan juuri sinusta? Ja tarkoitukseni oli kyllä vain kertoa, että Nöpillä ratsastaakseen ei tarvitse olla vaativalla tai edes heB tasolla vaan riittää, että tietää hyvin perusasiat ja on päättäväinen ratsastaja. En todella tarkoittanut alkeiskurssilaisis tässä yhteydessä ;) Enkä siis puhunut kenestäkään tietystä, en edes sinusta E. :)

    VastaaPoista
  3. Emmi: mulla on siis googletili ja oon sun lukija, ja tunnetaan tallin kautta suht hyvin, mutta halusin esittää tämän tuntemattomana... Sen perusteella laitoin ylläolevan kommentin,koska käyn tallilla tosi useesti, ja koskaan ole nähnyt ketään muita Nöpillä ratsastamassa, paitsi tiina on mennyt joskus kauan sitten samoin piia...

    VastaaPoista
  4. Ano, juu tiesin kyllä jo ekan viestin perusteella kuka olet ja toistan itseäni: "Ja tarkoitukseni oli kyllä vain kertoa, että Nöpillä ratsastaakseen ei tarvitse olla vaativalla tai edes heB tasolla vaan riittää, että _tietää hyvin perusasiat ja on päättäväinen ratsastaja_." :)

    VastaaPoista