perjantai 15. maaliskuuta 2013

Tuumailua

Nöpi on jäänyt nyt todella vähälle liikunnalle, ihan harmittaa... Noh, ei vapaat tee haittaa nuorelle hevoselle, mutta ennen kisoja olisi tietty hyvä, että pitäisi sen liikkeessä. Onneksi tuo nyt on yötäpäivää pihalla joten ei kyllä seisoskele juurikaan. :) Viime lauantaina juoksutin ja sunnuntaina en ehtinyt tehdä yhtään mitään, kun tärkeämpää oli saada tallityöt hoidettua sinä päivänä... Noh, toivotaan, että saisin sen tavalla tai toisella liikkeelle vielä tänään.

Olimme talliporukalla laivareissulla keskiviikosta-torstaihin. Kyllä oli hauska reissu vaikka ei ihan ilman mutkia mennytkään! On meillä hyvä porukka!

Huomenna on sitten aluevalmennukset. Ensimmäinen ajo on taas koulua ja toinen tarkkuutta, kuten viime valmennuksissakin. Valkit olisivat alkaneet jo tänään, mutta täytyy vähän pystyä nyt olemaan tytönkin kanssa, kun meni yksi ilta ja päivä tuossa laivareissussakin... Likalla oli ollut sitten varmaan niin kova ikävä, että piti tänään aamullakin pitkän aikaa vain makoilla vierekkäin eikä olisi millään halunnut, että äiti nousee pukemaan vaatteet päälle. Tyttö jäi kuitenkin mummulaan ihan niin hyvin kuin aina ennenkin, mummolassa on mukava olla. :) Lotta on siis hoidossa äidilläni arkipäivisin noin 6-7h jotta minä saan keskittyä opiskeluun päivisin...

Sunnuntaina on sitten Keilakunkun 2. osakilpailu. Tavoitteena on hyvä mieli! Se oli nimittäin kaukana viime kisoista. Pallojen pudotuksilla ei ole väliä. Jos saisin hevosen rennoksi ja mukavaksi ajaa niin se olisi ihan superjuttu!

Tässä on tullut tuumailtua mitä oikein teen groomi-/kisahoitajatilanteelleni... Viime kisoihin oli työn ja tuskan takana saada groomia ja sunnuntain kilpailut meinaavat mennä kokonaan ohi meidän osalta, koska minulla ei EDELLEENKÄÄN ole groomia sinne! Kisat kahden päivän päästä eikä groomia... Kaltaiseni kisastressaaja meinaa repiä peliverkkarinsa ihan juuri. :(
Tarve olisi muutenkin groomille ja hoitajalle pitkin kevättä ja kesää:
16-17.3 aluevalkit + Keilakunkku - siis jo HUOMENNA! Tosin huominen eli la ei pakollinen, su on oikea tarve.
6-7.4 Tampereen hevosmessuilla - mahdollisesti näytökseen groomi ja avustajaa ajelutukseen
13-14.4 aluevalkit + Keilakunkku (la ei pakollinen)
9-11.5 aluekilpailut Ypäjällä

Ja kesäkuuta täytyy vielä mietiskellä, heinäkuussa ei ole kisoja eikä valmennuksia vaan Nöpi saa laidunlomaa. Elokuussa sitten vielä jotain kisoja.

Jos joku blogin kautta kiinnostuu niin ota ihmeessä yhteyttä, kerron sitten enemmän!

MUOKS. Niin tosiaan! Meidät tapaa siis Tampereen hevosmessuilla lauantaina ja sunnuntaina! Nöpi on ajelutushevosena siinä pihalla useampaan kertaan molempien päivien aikana, lisäksi me esiinnymme yhdessä näytöksessä, vähän vielä auki mitä tehden mutta eiköhän asiat tässä selviä piakkoin. Tulkaa moikkaamaan! :)

3 kommenttia :

  1. Mitä pitää osata, ollakseen tuollainen groomi?

    VastaaPoista
  2. Ano, tässä ht.netistä suora kopio tekstistäni:

    Groomin tehtävät:
    - Avustaa hevosen laitossa (opastan valjastuksen sun muut kyllä).
    - Avustaa valjaiden huollossa (opastan tähänkin).
    - Hevosen kävelytystä kisoissa ennen ja jälkeen suorituksen (ennen lähinnä verryttelyä edeltävä kävelytys jolloin itse olen kävelemässä rataa ja suorituksen jälkeen jäähdyttelyä).
    - Kisasuorituksen aikana groomi vain istuu kyydissä koulu- ja tarkkuuskokeissa. Maratonille yritän saada kokeneen groomin mutta mikäli on valmis käymään harjoittelemassa Urjalassa maratongroomina oloa ja vähän opiskelemaankin ko tehtävästä, voi päästä maratonillekin sitten groomaamaan. Vaatii vähän enemmän kuin kyydissä istuskelua :) Kisasuorituksen jälkeen kaikissa kokeissa groomi auttaa stewardia tarkastamaan hevosen suun ja kuolaimen.

    Muita vaatimuksia:
    - Kokemusta oreista tai ainakin sen verran hevoskokemusta että uskoo pärjäävänsä. Ori on kiltti, mutta silti ori! Ja kevättä varmasti pian rinnassa...
    - Varmat kyydit tallille eli tämä tarkoittaa sitä, että joko vanhemmat ovat suostuvaisia kuljettamaan tai olet jo täysi-ikäinen ja omalla autolla liikkuva :)

    VastaaPoista
  3. Täytyyks olla täys-ikäinen?

    VastaaPoista