maanantai 15. huhtikuuta 2013

"Pienen pieni mehiläinen Maija" -kisapäivitys!

Keilakunkku-cup on nyt ohitse! Luvassa pieni kisapäivitys ja vähän analysointia kisasta kokonaisuudessaan.

Lauantaina oli kuitenkin ensin aluevalmennusten vuoro. Nyt tuli oltua muutama viikonloppu peräkkäin hevosissa kiinni ja tytön kanssa oleminen jäi niiden menojen takia aika vähälle, niin päätin aluevalmennuksissa osallistua vain toisen päivän osuuteen. Lauantaina siis kurvailimme maneesin suojissa sateelta piilossa juhlavaunut perässä. Ensin vähän hirvitti, koska vaunut ovat paljon isommat kuin siniset maratonit joihin jo olin ehtinyt tottua. Ajattelin, että seinä on vastassa koko ajan... Mutta hienostihan nuo kääntyy ja Nöpi niitä niin taitavasti kyllä kääntääkin! Mukavaa kuinka se keskittyy täysillä touhuun, kun on raskaampaa vaunua perässä. Ei sillä, että se olisi millään tavoin sählä muutenkaan, mutta kyllä on eri fiilis tuolla juhlien kyydissä.

Sunnuntaina olikin ensimmäinen kerta tarkkuusradan ajoa juhlavaunut perässä. Sekin hirvitti kovasti alkuun! Mietin, että keilataan radan jokainen keila...
Verkassa Nöpi tuntui yhtä hyvältä kuin lauantainakin. Se oli rento ja letkeä sekä keskittynyt. Joten radalle tuli kyllä mentyä oikein hyvillä mielin.


Ensimmäinen rata oli muuten sujuva, mutta itse meinasin eksyä kesken radan. Tai en varsinaisesti, meinasin lähteä väärään suuntaan 9. portilta, mutta katse sattui osumaan 10. porttiin ja päästiin turvallisesti perille. Radan haastavat kohdat eli todella tiukka käännös 2. portille ja samaten tiukka kurvi 11. portilta 12. portille olivatkin ne helpot osuudet. Haasteita tuli ihan muualla, kun kuski pirulainen alkaa jälleen korjaamaan hevosta keskellä porttia! Raah! Vaikka sitä näkeekin keskellä porttia, että nyt taitaa osua vasen rengas keilaan, ei kannattaisi lähteä korjaamaan hevosta oikealle ja tiputtaa sitä oikean puoleista palloa! Nöpi taas tarjosi omia juttujaan välissä: lähestyessämme porttia joka mennään "aitaa kohti", Nöpi alkaa jo ennakoimaan ja lähtee kurvaamaan jo ennen kuin vaunut ovat kokonaan portista ulos. Tämän toki voisin omalla ajollanikin välttää ja suoristaa sen hevosen, mutta kyllä tuo vain niin miellyttämisen haluinen jätkä on, että hän kyllä tietää mitä tehdään ja hoitaa homman kotiin... Omasta mielestään. ;) Palloja tuli alas kuitenkin vain kaksi!







Tokassa radassa ongelmat olivat aivan samat, paitsi että itse en enää ollut niin eksyksissä. Mutta edelleen korjasin hevosta keskellä porttia ja palloja putosi. Tahti oli sujuvampi ja laukkaakin uskalsimme ottaa jo vähän enemmän. Tästäkin radasta tuli palloja alas vain kaksi!





Tässä vielä video tästä tokasta radasta:



Kokonaisuudessaan Keilakunkku Cupia ajatellen paransimme kyllä huomattavasti ekasta osakilpailusta tähän viimeiseen. Ensimmäisessä meinasin jo jättää kilpailun kesken, kun hevonen tuntui käyvän niin kierroksilla ja painavan kädelle aivan liikaa. En myöskään antanut hevosen edetä tarpeeksi. Tässä viimeisessä osakilpailussa hevonen oli todella kevyt ja miellyttävä ajaa, itse uskalsin pyytää Nöpiä etenemään ja pallojakin otettiin alas jo vähemmän - ja kaikki tämä leveillä ja pitkillä juhlavaunuilla joissa vielä vähän jännittää istua! Olen todella tyytyväinen ja todella innolla odottelen kesän aluekilpailuita. Alle kuukausi ensimmäisiin, jaiks!

Ratsastuspuolella sellaista, että estesatula on EDELLEEN liian kapea ja se lähti vielä levitykseen... Graah! Koulusatulakaan ei täysin sopiva ole vieläkään, mutta pienellä fiksauksella (geeliromaani) saatiin se sellaiseksi, että sillä pystyy nyt nämä muutamat kerrat menemään. Estesatula saadaan takaisin parin viikon päästä, onneksi...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kilpailusta on kyselty: osallistumisaikaa on vielä. Joka päivä tulee uusia kisakuvia, joten annan ihmisille nyt aikaa käydä kuvat läpi ja ne lähettää. :) Sovitaan vaikka, että 22.4 asti saa kuvia lähetellä!


5 kommenttia :

  1. Teiltähän alkaa sujua valjakkoajo koko ajan paremmin :) Itsekin hieman tykästyin lajiin enemmän, kun olin hevosmessuilla katsomassa näytöksiä.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti video kelpas , yritin kuvata mahdollisimman vakaasti , kun se ei aina oikein onnistu ! (:

    VastaaPoista
  3. Voi ihana kuin pehmeältä ja letkeältä Nöpin ravi näyttää! :P

    http://pirinransu.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. HAASTE !
    http://iidaitsmylife.blogspot.fi/2013/04/haaste.html

    VastaaPoista
  5. Eve, niin alkaa sujumaan! :)

    Iippu, kyllä se kelpasi!

    Ista, se on pehmeä ja letkeä kyllä :)

    VastaaPoista