tiistai 23. huhtikuuta 2013

Todellinen hyvän mielen maasto, ajaen

Maanantaina jäi taas meiltä Nöpin kanssa Rosalin valmennus välistä, koska estesatula on edelleen levityksessä eikä koulusatulakaan sovi ollenkaan (vieläkään)... Noh, sinänsä olen jopa tyytyväinen, että koulurääkki vaihtui maratonvaunuilla "rällästelyyn" maastossa kera groomimme Sannin!

Tavoite oli saada hevoselle hikeä päälle ja etenkin se takaosa töihin. Voin kertoa jo etukäteen, että tavoite tuli täytettyä!

Ihan ensimmäisenä kuitenkin kävimme Heidin kanssa näyttämässä russ-tamma "Elegialle" vähän muutakin elämää kuin tallin ympäristössä olevaa. Elegia toimi maastoajossa oikein hienosti ja vaikutti nauttivan uudesta kokemuksesta. Otimmepa jopa ensimmäiset raviaskeleetkin! Hieno pieni poni!

Mutta sitten oli viimein Nöpin vuoro. Sannin kanssa valjastimme ja suojitimme hevosen sekä laitoimme vaunut perään ja sitten vain matkaan. Meidän tallilla on oikeastaan kaksi maastolenkkiä joita enemmän kuljetaan, "Martikaisen-lenkki" ja "Lintutornin-lenkki". Martikaisen lenkki menee osittain metsässä ja osittain hiekkateitä joilla kyllä autoja silloin tällöin kulkee, mutta hyvin harvassa on nämä kerrat olleet. Kaikki siinä kulkevat osaavat myöskin varautua vastaan tulevaan hevoseen ja tietävät miten toimia joten olen kokenut turvalliseksi siellä kulkemisen. Lintutornin-lenkille päästäkseen täytyy ylittää autotie yhden kerran ja loppumatka on sitten hiekkatietä ja ihania pitkiä suoria!

Lähdimme siis ensimmäisenä Martikaisen-lenkille. Suhteellisen nopeasti siirtelin jo Nöpiä raviin, olimme alkukäynneillä keränneet kentältä tarkkuuskeiloja pois. Nöpi vaikutti oikein pirteältä ja vauhdikkaalta, hieman painoi kädelle mutta tuli kuitenkin kiinni pyytäessä. Otimme pätkiä reipasta ravia (ei paljon pyytää tarvinnut...) ja pätkiä sitten rauhallisemmin. Käyntitaukoja pidimme vain pari lyhyttä tässä alkumatkasta. Martikaisen-lenkiltä löytyy yksi pitkä ylämäki jonka hevoset ovat jo oikeastaan oppineet laukkaamaan. Nöpikin yritti tässä mäessä laukkaa tarjota, toki se olisi ollut sille helpompi askellaji, mutta halusin sen menevän nimenomaan rauhallista ravia jossa sen takaosa joutui oikeasti tekemään töitä. Ja kyllä se tekikin! Oikein näki kuinka lihakset pinnistelivät mäen ylös. Mäen yläpuolella Nöpsä sai sitten käyntitauon.

Martikaisen-lenkin loputtua lähdimme samantien Lintutornin-lenkille. Tien yli päästyämme siirtelin taas Nöpin raviin. Ensimmäinen pitkä suora avautui edessämme aika nopeasti ja ei edelleenkään tarvinnut juurikaan pyytää, kun Nöpi siirtyi laukkaan. Laukka rikkoutui raviksi ohittaessamme ladon jota kaikki hevoset syystä tai toisesta aina väistää... Ihan tavallinen lato, mitä lie pelottavaa siellä onkaan ;) Pienen mutkan jälkeen oli edessä toinen suora ja taas viiletimme laukassa eteenpäin.

Lintutornin parkkipaikalla tein pari volttia rauhoitellakseni Nöpiä hieman ja taas matka jatkui takaisin päin laukassa. Ensimmäinen suora aika rauhallisesti, mutkan jälkeen annoin ohjat täysin löysäksi ja Nöpi ampaisi eteenpäin sellaista vauhtia, että Sannikin taisi vähän kiljahtaa vaunujen takana :D! Vähän jo oli sellainen tunne, että apua hidastaakohan se kun alkaa tässä ohjia keräillä, mutta ei Nöpin kanssa onneksi tarvitse olla sellaisista oikeasti huolissaan.

Loppumatkasta ravailimme ensin vähän ja lopuksi kävelimme tallille pitkin ohjin. Ja tavoite tosiaankin oli täytetty, etenkin Nöpin takareidet olivat ihan märät vaikka hevonen ei muuten juurikaan hikinen ollut, valjaiden alta vain. Rautainen kunto! Onneksi, sillä Ypäjän valjakkokisat lähestyy vain...

Tänään posti toi meidän Nöpi-tiimille (minä, Sanni, Heidi) jotain ihanaa josta saatte kuvia myöhemmin... ;)

Nöpi syömässä päiväsapuskojaan :) Poitsu tarhailee vieläkin talliloimi+fleecevuorellinen sadeloimi -yhdistelmällä, koska yöt ovat edelleen täällä olleet vilpoisia (jopa pakkasen puolella) ja tuota selkää ei nyt tarvitse kyllä jumittaa uudestaan kun se kerran on saatu auki... Päivisin on kyllä saanut nakuilla aina kun olen ollut paikalla loimittamassa sitten yöksi :)
Tyttö sai hevosmessuilta tuollaisen vaaleanpunaisen harjasetin jolla ollaan nyt sitten harjoiteltu harjaamista ;)

6 kommenttia :

  1. Onko tuolla Sannilla blogia? Hän on vissiin Nöpin vuokraaja? :)

    VastaaPoista
  2. Sanni on meidän ihana kisahoitaja ja groomi! Sannilla ei blogia ole (kai...?)

    Alina on Nöpin vuokraaja ja hän laittoi ihan vasta blogin: http://alinanieminen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Aijjaa :) Kuin tuo Sanni ei Nöpiä vuokraa, jos on muutenkin sen kanssa tekemisissä? :)

    VastaaPoista
  4. Sanni ei ole enää pitkiin aikoihin ratsastanut eikä ainakaan mun korviini ole kantautunut, että haluaisikaan jatkaa ainakaan tällä hetkellä... :)

    VastaaPoista
  5. Se kiljasu tais tulla sillon kun se kivi osu naamaan! :--DDD

    Ja Anonyymille tiedoksi, että siksi en vuokraa, koska tapaturman vuoksi en voi hevosen selässä vielä pitkään aikaan olla..

    VastaaPoista
  6. Ei oo Emmi haluamisesta kiinni, vaan ettei saa eikä voi ;)

    VastaaPoista