torstai 9. helmikuuta 2012

Fiksumminkin olisi voinut tehdä

Otsikko viittaa nyt tähän mitä hoen itselleni: "Kysy hevosesta tietoja ennen kuin nouset selkään." Kävin kokeilemassa yhtä neljästä hevosesta, jotka kaipaisivat hieman rutiinia elämäänsä ja mahdollisesti kisakokemustakin. Kaksi näistä on jo "aikuisikään" ehtineitä, kaksi on juuri kääntynyt 5-vuotiaiksi. Näitä ratsastan "huvin vuoksi" enkä niinkään ansaitakseni. Saa se harrastus olla minullakin vaikka olisikin samaa mitä teen työkseni. ;)

Yleensä omistaja aina toki kertoo ummet ja lammet jo ennen kuin hevosen edes näen, mutta tässä tapauksessa menin talliin, hevosen hoitaja haki ruunan sisälle ja toi varusteet. Ainoa kysymykseni oli: "Laitetaanko suojia?" Ja sitten vain kentälle. Sellainen haaveilija-hevonen oli kyllä kyseessä, huomasi jo siinä kentälle taluttaessa. Pää pyöri sinne tänne ja jalat menivät sinne minne turpa milloinkin osoitti.

Noh, kentällä pyörittiin kuin väkkärä ympärilläni ja jo vyön kiristäminen ja jalustinten laskeminen oli pienen työn takana. Siskoni oli mukana katselemassa ja sain hänet pitämään ruunaa paikallaan selkäännousun ajan. Jo ensimmäisistä käyntiaskeleista aloin aavistella, että voi olla mielenkiintoinen tapaus. Ruuna steppasi eteenpäin, säpsyili olemattomia asioita, oli toki kyllä jo pimeä ja ainoa valonlähde oli kentän kahden valon lisäksi pienen matkan päässä olevalla tiellä kulkevat autot.

"Onkohan tällä ratsastettu paljoakaan?" naurahdin kentän reunalla seisovalle siskolleni ratsastaessani ohi, ruuna ravasi jännittyneenä eteenpäin ja tuntui kyseenalaistavan kokoajan yleensäkään sen, täytyykö hänen liikkua.

Sen verran kokeilin pikkuruunaa, että se suurinpiirtein rentoutui ravissa ja loppuun vielä kunnolla rennoksi käynnissä. Sitten talliin.

Hevosen omistajaa näin sitten ratsastuksen jälkeen, kun keskustelimme jatkosta. Tulin sitten kysyneeksi tästä kyseisestä hevosesta ja ei sillä todella ole kovinkaan paljoa vielä ratsastettu. Lisäksi sillä ei ole menty vielä pimeällä kentällä joka varmasti lisäsi rutkasti jännitystä. Mukava ruuna oli kaikesta huolimatta ja laadukkaan oloinen. Jatkon puolesta sovimme, että siskoni tulee ratsastamaan myös kanssani. Kahdella nuoremmalla on tavoite kesän kisoihin ja kahdella vanhemmalla (joista toinen oli tämä ruuna jota kokeilin) katsotaan miten lähtee käyntiin, ne tarvitsevat lähinnä rutiinia ja tekemistä. Siskoni siis tulee jatkossa ainakin kokeilemaan miten tämän tänään kokeiltun ruunan kanssa sujuu. Minä valmennan ja opastan koko ajan, mutta pystyn samalla sitten ratsastamaan jonkun niistä jäljelle jäävästä kolmesta

Kuvia ei nyt tältä kerralta ole. Kenttä oli jo pimeä eikä ollut järkeä edes yrittää kuvata.

3 kommenttia :

  1. Olen nyt jotenkin hölmö, mutta siis kuinka monta ratsastettavaa sinulla nyt on?
    Kun tuossa lukee, että siskosi alkaa ratsastaa noita neljää kanssasi, ja sitten kuiten kirjoitat että et millään ehdi ottaa neljää hevosta yhdeltä tallilta?
    Onko sinulla siis yhteensä kahdeksan, joista siskosi ratsastaa neljää vai vain neljä? :D :D

    VastaaPoista
  2. Heh, oliko jotenkin epäselvästi laitettu :) Eli tältä yhdeltä tallilta on tarve neljälle hevoselle joista yhtä kävin nyt kokeilemassa. Siinä juteltuani omistajan kanssa totesin kuitenkin, etten millään ehdi ottaa kaikkia neljää, koska kulkemista on muuallekin. Yritän lapsenhoidon vuoksi saada kaikki ratsutettavat käytyä läpi samana päivänä. Eli tällä yhdellä tallilla minulla on kyllä neljä, mutta siskoni käy avukseni ratsastamassa aina välillä mukanani. Tämä oli omistajalle ok, hän tuntee meidät molemmat jo ennestään. Minä vastaan hommasta ja samalla vähän valmennan siskoani. Mutta käytännössä tällä tallilla ratsastettavia on minulla kolme (yksi näistä on niin suuri ettei minikokoista siskoani sen selkään laiteta) ja siskoni ratsastaa neljättä.

    Muualla kuin tällä tallilla ratsutettavia on tällä hetkellä 1 + 4 sisäänratsastettavaa. Tämän lisäksi valmennettavat joten kulkemista riittää.

    VastaaPoista