keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Vastauspostaus nro 2

Jos saisit valita maailmasta ihan minkä tahansa hevosen, kenet ottaisit?
- Vaikea valinta! Niitä löytyisi niin monta. Saako jo edesmenneen hevosen valita? Jos saa, niin Blue Hors Matine. Olkoonkin, että oli kouluhevonen ja minä enemmän esteratsastaja, äkkiäkös oman mielensä saa muutettua jos allensa saisi sellaisen hevosen! Edesmenneistä estehevosista Hicksted. Ei vaadi varmasti selityksiä?
Edelleen elossa olevista voisin itselleni huolia esimerkiksi Michael Jungin kenttähevonen Sam FBW (mm. WEG 2010 yksilökilpailussa kultaa).

Millaisesta elämästä haaveilit pienenä? Toteutuiko ne haaveet?
- Kuinka pienenä? Ihan pienenä se oli tyyliä 40 hevosen hevostila merenrannassa. Ei, ei ole toteutunut ;)

Miksi aloit kirjoittamaan blogia?
- On hyvä kirjata ylös missä minkäkin hevosen kanssa mennään ja tätä kautta voin antaa ja saada myöskin vertaistukea! Lisäksi mikäli tässä nyt joku hevonen tulee minulle jollekin lähitallille ratsutukseen (kuten on nyt vähän ollut harkinnan alla sekä minulla että omistajalla) niin tätä kautta on mukava omistajankin lukea kuulumisia.

Lapsuuden haaveammattisi?
- Ratsastuksenopettaja. ;)

Tämänhetkinen suosikkihevosesi?
- Sissi, nyt ja aina! Mutta jos täytyy valita näistä ratsutettavistani, niin Täti rohkean luonteensa ansiosta ja Muusa yritteliäisyytensä ansiosta.

Kivoin ratsutettavasi tällä hetkellä?
- Kaikki! Oikeasti, en yhtään nyt huijaa, jokaisessa on jotain sellaista minkä takia nousee innolla selkään.  No joo, Täti kieltämättä on ihan superkiva ja hauska...

Miten sinulla riittää aika kaikkiin hevosiin ja vielä omaan lapseen?
- Onneksi en ole tässä yksin, meitä vanhempia on kuitenkin kaksi ja lisäksi, jos tarvitsemme lapselle hoitajaa, koko lähisuku asuu ihan tässä 20km säteellä! Toinen mummola löytyy parin kilometrin päästä ja toinen viiden kilometrin... Järjestelykysymys! Enkä ole joka päivä pois kotoa, nyt tällä hetkellä kolme iltaa viikossa. :)

Mikä lapsesi nimi on?
- Lotta.

Oletko tyytyväinen elämääsi?
- Olen ja en. Yritän olla tyytyväinen siihen mitä on, mutta haluan tavoitella silti koko ajan enemmän. Kuinkas muuten sitä rutistaisi itsestään aina vain enemmän ja enemään irti? Opiskelu on vaikeaa jos tyytyy siihen mitä on jo nyt, täytyy haluta enemmän niin jaksaa panostaa.

Minkä ikäisenä aloitit ratsastuksen?
- 6 vuotiaana. Sitä ennen olin kyllä hevosen selässä käynyt, mutta tuolloin varsinaisesti aloitin. Mitään pitkiä taukoja ei ole ollut raskauden aikaisen tauon lisäksi.

Miksi aloitit ratsastuksen?
- En tiedä... Iski hevoskärpänen. ;)?

Onko hevonen lempieläimesi?
- On, koska eläimistä osaan parhaiten lukea hevosta. Esimerkiksi koiraa en lue ollenkaan niin hyvin ja sen kyllä taitaa huomata tuosta meidän hulivilistä...

Montako kertaa olet pudonnut?
- En ole laskenut. Kyllä ne varmaan kahden käden sormilla on laskettavissa, penskana tuli tiputtua joitakin kertoja shettis-tamman selästä kun painatettiin ilman satula ympäri maita ja mantuja... Taisi siinä tasapaino harjaantua. :D?

Oletko ollut leirillä/leireillä, millaisilla ja milloin?
- Kerran Tiinan tallilla Seinäjoella, en muista vuotta, on siitä kyllä aikaa... Ja kerran Vuokatin ratsastuskoululla. Sitten olen viettänyt pari leirikesää leirinvetäjänä. :)

Haluaisitko joskus kasvattaa hevosen kokonaan itse eli syntymästä lähtien?
- Haluaisin, ehdottomasti! Siinä oppisi varmasti hurjasti itsekin.

Oletko koskaan tippunut niin, että käy vähän pahemmin, kun pelkkiä mustelmia?
-Kirjoitin ensin, että en koskaan, mutta itseasiassa kerran! Putosin suoraan päälleni, kun poni yllättäen kielsi sarjan b-osalle. Sitten olinkin jo sairaalassa aivoverenvuoto-epäilyn vuoksi... Ei onneksi ollut mitään aivotärähdystä kummempaa.

Oletko joskus jättänyt jonkun hevosen ratsastamatta vain, koska itse et jaksa?
- Kyllä, muttei liikuttamatta. Jos on aivan auttamattoman poikki, täysin rättiväsynyt, ei kannata välttämättä etenkään nuoren selkään kiivetä ja ratsastaa huolimattomasti. Työstän hevosen sitten mielummin liinassa tai kahdella ohjalla juoksuttaen.

Pidätkö jostain tietystä hevosväristä?
- Rautiaista eniten! Mielellään vielä leveällä piirrolla ja korkeilla sukilla varustettuna...

Jos sinulla olisi oma hevonen, keräisitkö sille jotain tietyn värisiä varusteita? (huovat, pinteli jne.)
- Sininen ja oliivinvihreä rautiaalla hevosella...! :)

Harrastatko jotain?
- Valokuvausta, lenkkeilyä koiran kanssa, ruuanlaittoakin voi alkaa jo kutsua melkein harrastukseksi kun se alkaa olla ennemminkin taidetta kuin jokapäiväistä kotiduunia...

Luetko usein kirjoja, millaisia?
- Dekkareita! Joskus tuli luettua paljonkin, nykyään vähemmän.

Onko jotain elokuvaa, jonka voisit katsoa monia kertoja putkeen?
- Montakin... Forrest Gump, Leijonakuningas, Moulin Rouge, Pirates of the Carribean I... Katson leffoja laidasta laitaan.

Montaako/mitä hevosia ratsastat tällä hetkellä säännöllisesti?
- Kahta 3v, yhtä 4v, yhtä 5v ja satunnaisesti on myös toinen 5v ja yksi ikätovereitaan raaempi 7v. Tulossa myös kolmas 3v. En nyt nimiä lyö tähän. :) Ihan säännöllisesti siis kuitenkin 4 + tuo pian tuleva viides.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti