maanantai 27. helmikuuta 2012

Hiihtoratsastusta

Eilen oli jälleen rankat treenit Jevin kanssa ja taas huomaa vatsalihaksissa... Etuosakäännökset sujuivat nyt miljoona kertaa paremmin, jopa siihen vaikeampaankin suuntaan. Muistaa vain itse katsoa reilusti käännöksen sunutaan (painopiste oikeassa suunnassa) ja päästää tarpeeksi ulko-ohjasta. Myöskin vastalaukat lähtivät pyörimään paremmin, kun tajusin itse istua enemmän laukan suuntaisesti. Eipä se täydellisessä peräänannossa noita suorita, mutta laukka oon muutenkin sen huonoin askellaji tällä hetkellä joten tyytyväinen olen jos se ylipäätänsä saa ylläpidettyä vastalaukan edes suhteellisen tasapainoisesti. Väistöt olivat nyt vaikeita syystä tai toisesta. Saa nähdä. Mutta mehän emme toisaalta edes tiedä miten hevonen tulee ylipäätään käyttäytymään tulevassa tilanteessa, jossa on paljon ihmisiä ja hälinää! Huokaus...

Aikamoista protestointia ilmeni myös, kun jäätiin yksin maneesiin (alkuun oli tarhakaveri maneesissa myös). Kunhan hevonen jälleen toimi hyvin yksin, kävimme vaihtamassa sille koulusatula estesatulaan ja kuolaimettomat suitset kuolaimellisiin. Jevin oli nimittäin tarkoitus toimia myös hiihtoratsastuksessa vetohevosena ja ulkona olevan hurjan tuulen + maneesissa ilmenneen pystyynhyppimisen vuoksi päätin kokeilla, että hevonen on ihan kuulolla ulkokentällä - ennen kuin sinne taakse lyödään ketään sukset jalassa... Ulkona onneksi kaikki toimi oikein hyvin. Paitsi että sukset olivat aivan järkyttävän pelottavat... ;)! Hyvältä vaikutti siis... Päätös oli aika helppo, laput silmille niin ei tule vahinkoja.


Tallissa siis piti vielä vaihtaa tavalliset suitset Jevin lapullisiin valjakkosuitsiin ja kyllä tämä valjakkohevonen rentoutui silminnähden laput silmille saadessaan... Pitäisiköhän se lauantainakin ratsastaa lappujen kanssa? Heh. :) Rintaremmi viriteltiin satulaan ja rintaremmiin kiinnitettiin vielä pitkät narut joiden päässä oli kapula, josta hiihtäjä pääsi tarraamaan kiinni.


Kokeilimme ensin Janikan kanssa kentällä, että hommassa ei Jevin mielestä ollut mitään kummallista. Janika on lasketellut koko pienen ikänsä ja tasapaino suksilla löytyi siis ihan heti, eikä Jevikään ollut hiihtäjän vetämisestä moksiskaan. Ei kun kokeilijoita vetämään! Muutama löytyikin eikä kukaan kaatunut! Kenttä oli vain harmittavan liukas eikä siinä lopulta viitsinyt oikein laukata. Janikan kanssa kävimme vielä baanaamassa pellolle tehtyä rekirataa pitkin. Kaikki kolme taisimme syttyä lajista sen verran, että täytyy kyllä katsella olisiko tulossa vielä hiihtoratsastuskilpailuja johonkin tähän lähelle. Sellaista juttua kuulin, että Lempäälässä saattaisi vielä tälle talvelle kisat ollakin... :)





Jevin kanssa treenit jatkuvat toivottavasti koko ajan parantuen, kuten ne tähän mennessä on tehneet. Itse pidän tiukan vatsalihasharjoittelu-kuurin ja yritän syödä ja liikkua reilusti. Jospa se näillä eväin lähtee ottamaan sujuakseen!

Video hiihtoratsastuksesta:

No kyllä ne vastalaukat tuolla onnistuu ja ristilaukat ja kaikki :D

Katsotaas kuka tätä lukee oikeasti. :) Tulevan arvonnan tuote tulee olemaan huopa hevoselle. Muutama vaihtoehto tulee olemaan ja palkinnon arvo 20-40e. Mutta huomio: arvonta on avoin vain lukijoilleni, jotka ovat kommentoineet tekstejä. Eli aktiivisille lukijoille, ei taustapiruille. ;) Huomatkaa esimerkiksi kysymyspostaus, kysymyksen lisääminen on yhtäkuin kommentti eli te jotka olette jo kyselleet olette mukana arvonnassa. Julkistan piakkoin arvonnan tuotteen/vaihtoehtoiset tuotteet täällä blogissani ja ilmoitan, koska arvonta suoritetaan.

26 kommenttia :

  1. Haluaisitko sä laittaa näihin teksteihin jonkun "Tykkään/luin"-nappulan, joka kerta oon painamassa mutta sitten muistan ettei sulla sellaista olekaan :---D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluaisin! Oon yrittäny etsiä jo monet kerrat, mutta en vain löydä :( Help meeee anyone??

      Poista
    2. Hei vau! Nyt onnistuin :O!

      Poista
    3. Hei mistä noi tykkää nappulat löytyy, mäkin oon yrittänyt etsiä :D

      Poista
    4. Heidi: sieltä ulkoasun muokkaamisesta ("Lisää ja järjestä sivuelementtejä") muokkaa kohtaa "Blogitekstit", siellä on sit sellainen kohta kuin "Toiminnot:" :) Siihen kirjottelee mitä haluaa, vaikka just "tykkään, en tykkää" niin sitten tulee nuo ruksiboksit. Olipa vaikeasti selitetty :D

      Poista
    5. Jei, hyvä että laitoit, pääsen vihdoin painelemaan niitä nappeja ;----)

      Poista
  2. Kivan näköistä oli toi teidän hiihtoratsastelu! :D

    VastaaPoista
  3. Ovela tapa saada aktiivisia lukijoita... ;D
    Mutta joo, kivannäköstä menoa! Ite oon kokeillu vaan pulkkaratsastusta, oli ihan superkivaa sekin, vaikka suksilla varmaan vielä hauskempaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pulkkakin olisi ollut käytössä, mutta suksia tuli sitten vain kokeiltua :)

      Poista
    2. Pulkkakin olisi ollut käytössä, mutta suksia tuli sitten vain kokeiltua :)

      Poista
  4. Tää blogi on iha super kiva.. Otat tosi hyviä kuvia(: millä muuten kuvaat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis itsehän otan kuvia hyvin vähän kun olen hevosen selässä ;) Mutta oma kamera on Canonin 1000D.

      Poista
  5. Meijän kopu ei ihan noin hyvin suhtautunut hiihtoratsastukseen ko su kokkeiltiin:D Sukset oli tylsät, vetäminen piece of cake, mutta ärsytti aivan suunnattomasti jos liinat nousi pyllynpäälle käännöksissä:D Me sitten vaan ravailtiin, kattoo jos joskus laukkaamaankin pääsisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entä jos liinat olisi tuolla tavalla sivusta? Ettei menis pyllyn päältä ollenkaan :)

      Poista
    2. Siis olivathan ne, mutta käännöksissä kun kentällä oli pakko mennä tällä kertaa niin nousi se ulkopuoleinen sinne ylös, oli niin jyrkkiä ne kulmat :) Pitäs kahtoa jos joskus pääsis tuohon lenkille, mikä vie meillä tarhojen ympäri, kokeilemaan, nyt siinä oli turhan paljon ratsastajia nyt :)

      Poista
  6. voiku meilläki ois noi valjaat, ois nii kiva päästä hiihtoratsastamaan!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mehän ei löydetty hiihtoratsastusvaljaita vaikka jossain sellaiset piti olla, joten virittelin rintaremmistä + vahvoista köysistä meille vetovermeet :) Rintaremmin laitoin satulavyöhön sen verran jätin "väljää" että sain narut kiinni rintaremmiin molemmin puolin.

      Poista
  7. Hiihtoratsastuskilpailut Lempäälässä? Missä olisi lisäinfoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vielä missään eli on vasta suunnitteluasteella ja mietinnän alla että järjestetäänkö ylipäätään :)

      Poista
  8. Hiihtoratsastus on kyllä ehdottoman parasta. (: Itse kyllä lensin viime kerralla jatkuvasti pehvalleen tai selälleen (ja raahaudun perässä jne), mutta hauskaa oli! :D

    VastaaPoista
  9. Ihanan näköistä! Haluisin itsekin päästä ehdottomasti joskus kokeilemaan tuota lajia! :)

    VastaaPoista
  10. oon lueskellu tätä blogia jo jonkun aikaa tykkään paljon kirjotat kivasti yms ! :) Mutta oon miettiny että ootko opiskellu tälle alalle vai ootko ite vaan opetellu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harva meistä on kokonaan itseoppinut, olen ollut hyvien opettajien opissa mitä tulee ratsastuksen suhteen! Opettamista ei kukaan voi toiselle opettaa, minun mielestäni. Se joko tulee luonnostaan tai sitten se ei tule, taito jakaa tietoa toisille. Vuoden verran kävin koulua tähän, jatkan sen kyllä loppuun vielä joskus.

      Poista
  11. haha, ovelaa! :D mä oon niin huono kommentoimaan postauksia, jospa sitä nyt ryhdistäytyisi... ;) noi australia-postaukset on olleet tosi mielenkiintoisia, niitä voisi lukea vielä lisää!

    VastaaPoista
  12. Haha, en kyllä yhtään muista oonko tänne jotain kommentoinu...

    VastaaPoista
  13. Sama juttu, niin kuin monella muullakin, kommentointi jää!
    Uppoutuu vaan kovasti lukemaan ja sitten ajatteleekin, että kaikkiin saisi kirjoittaa jotakin, mutta ei jaksa tai halua toistaa samaa. :D Pitää kai rueta ottamaan niskasta kiinni ja painelemaan kommenttinappulaa. Ihania kuvia ♥

    VastaaPoista