tiistai 28. helmikuuta 2012

Vastauspostaus nro 1

Vastauspostaus nro 1, kysymyksiä saa edelleen laittaa tuonne alempana olevaan kysymyspostaukseen :)! Yritin vähän karsia ja yhdistellä samantyyppiset kysymykset yhteen vastaukseen...

Tavoitteita tulevalle kaudelle?
- Varsinaisia kisatavoitteita ei ole juurikaan. Muusan kanssa luultavasti Sh-Kummajaisiin joko esteitä tai koulua tai molempia, Myytin kanssa myös mikäli se nyt tulee treenattavaksi. Muuten tavoitteita on kyllä noiden nuorten kanssa: perustaitojen hiomista, ensimmäisten hyppyjen ottamista, rentoutumisen mahdollisuuden löytäminen työskennellessä... Parin nuoremman kanssa varmastikin myös ensimmäiset estetehtävät tai -radat kevään aikana.

Mitä merkkiä suosit eniten ja mitä vähiten?
- En ole merkkiuskollinen muuten, mutta Pikeurin nimeen vannon ratsastushousuissa ja Roeckelin hanskoissa. Muuten kaapista löytyy Mountain Horsea ja CRW:tä sekä sekalainen seurakunta paitoja ja takkeja H&M:ltä ym. Pikeur on ehkä kuitenkin tosiaan se merkki mitä itse pidän erittäin hyvänä oikeastaan kaikissa vaatteissa. Horzelta en ole koskaan ostanut mitään vaatteita joten en näistä voi mennä sanomaan mitään. Ja tosiaan ei ole merkkiä jota suosisin vähiten, lähes kaikilta merkeiltä löytyy myös niitä "susia".

Mitä mieltä olet varusteratsastajista?
- Ei ole minulta pois, mikäli joku haluaa ostaa itselleen kalliita ja (useimmiten) laadukkaita varusteita! Ostaisin varmasti itsekin mikäli mahdollisuus olisi! ;) Kaapit olisivat täynnä Pikeuria...

Kuinka vanha olet?
- Olen 23v.

Montako omaa hevosta sulla on ollut?
- Kaksi, tai varsinaisestihan nimeäni ei ole ollut yhdenkään papereissa vaan äitini oli virallinen omistaja molemmille hevosille.

Miksi myitte Sissin?
- Sissille ei ollut enää käyttöä meillä.

Aiotko vielä ostaa oman hevosen?
- Sitten kun saan nostettua kunnollista eläkettä sen ylläpitoon! ;) Ehkäpä tyttö saa ponin vielä tässä 10v sisään...?

Mikä on paras talli missä olet käynyt?
- Kysymys on vähän hankalasti muotoiltu - millä tavalla paras? Jos kysytään hienointa niin... Lempäälän Ratsastuskeskuksessa kyllä on sitä jotain.

Kuka on idolisi ratsastuksessa?
- Nina Fagerström eikä tarvitse varmasti kenenkään kysyä miksi! Siinä on nainen jolla on sitä Suomalaista Sisua!

Millainen on unelmien hevosesi?
- Luotettava, rehellinen, huumorintajuinen, suoraviivainen, rohkea... Ei kun hei, hevosestako tässä kysyttiin? ;)

Miksi palasit takaisin Hessi-tallille?
- Kysyin Heidiltä, olisiko hänellä nuorta hevosta minulle kesän kisoihin ja olihan niitä useampikin.

Mitä kuuluu sinun hevosettomaan elämään?
- Vaipanvaihtoa, lässyttämistä, naurua ja kikatusta, tummia silmänalusia välillä huonompien öiden jälkeen. Kodin pyörittämistä ja sekä tuon kaksijalkaisen että nelijalkaisenkin huomioimista parhaimpani mukaan.

Lempihevosrotusi, perustele?
- Saanko perustella miksi sellaista ei minulla ole? Jokaisesta rodusta löytyy yksilöitä. :) En ennen pitänyt suomenhevosista, nykyään niistäkin on löytynyt todella monta helmeä. En myöskään koskaan sanonut ostavani lämminveristä ja niin vain ensimmäinen hevoseni oli ex-ravuri.

Mihin asti ratsastit raskausaikana?
- Lopetin säännöllisen ratsastuksen heti, samoin hypyt. Tammikuussa ratsastelin joitakin kertoja, helmikuun puolella viimeiset varsinaiset ratsastukset. Ihan viimeisen kerran kävin varovaisesti selässä toukokuussa (noin rv 20) "viimeisellä ratsastuksella" Sissin kanssa ennen kuin se lähti uuteen kotiinsa.

Milloin palasit takaisin selkään synnytyksen jälkeen?
- Yritin noin 2,5kk jälkeen synnytyksestä, mutta tuntui niin huteralle että päätin pitää vielä taukoa. Pari kuukautta myöhemmin oli jo turvallisemman tuntuista ja nyt alkaa olla jo melkein ennallaan.

Mikä on/on ollut tärkein hevonen sinulle?
- Sissi, opetti niin paljon lyhyessäkin ajassa.

Millä tavalla olet tähän pisteeseen päätynyt ja mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat? :) Etkö mielummin haluaisi omalla hevosella kehittyä ja päästä mahdollisesti todella pitkälle? + Mistä alkoi ratsutuksen ja valmentautumisen pito?
- Tuurasin paria ratsastuksenohjaaja-ystävääni joitakin kertoja jo ennen kuin aloin edes ajatella lähteväni opiskelemaan ja oikeasti tekemään töitä alalle. Sitten, kun Sissi siirtyi käyttööni aloin oikeastaan heti ajatella, että nyt olisi hevonen jonka kanssa lähteä opiskelemaan. Ypäjälle en halunnut asumaan ja toisaalta halusin muutenkin alkaa heti tehdä hommaa käytännössä. Päädyin sitten Hessi-tallille ja sitä kautta tuli suuri kipinä valmentamiseen. Hessillä ratsutin myös Hessin kasvatteja sekä ulkopuolelta koulutukseen tulleita hevosia. Moni näistä oli ajo-opetuksessa, mutta siinä sivussa tuli myös ratsutettua. En aio tästä lähteä hakemaan itselleni ammattia ja elää pelkästään hevosten kanssa työskentelemällä, mutta mukavaa "sivubisnestä" tämä on ja pitää minut järjissäni. ;)
Toki ottaisin itselleni oman hevosen jokapäiväiseen käyttöön ja valmentautuisin ja kilpailisin - jos hevosen pito ei olisi niin kallista, puhumattakaan jos haluaisi valmentautua ja kilpailla aktiivisesti. Joskus tulevaisuudessa sitten! Nyt keskityn mielummin ensin siihen, että pystyn rahallisesti tukemaan tyttäreni harrastuksia sitten kun niiden aika on - on kyse sitten ratsastuksesta, jääkiekosta tai vaikka jokkis-rallista!

Onko tämä sun kokopäiväinen työ vai onko joku "perus"duuni? :D Miten järjestelet ratsastuksen ja pienen lapsen hoidon, eli yhdistät perhe-elämän?
- Minulla on kotona ihan erityinen "työtehtävä" ja "työnantaja" - pienen lapsen äitinä kotona kyllä riittää tehtävää! Ratsastukset ajoitan aina sellaiseen ajankohtaan, että mies on kotona hoitamassa lasta. Meillä on molemmilla "omat päivämme" jolloin saamme harrastaa omia juttujamme. Iltaisin pyrin aina olemaan kotona viimeistään 20:30 jotta olen auttamassa iltatouhuissa ja laittamassa lasta nukkumaan - sen jälkeen alkaakin "laatuaika" töllön parissa. :)

Ikimuistoisin ratsastuskerta?
- Vaikea kysymys. Australiassa meren rannassa laukkaaminen oli kyllä upeaa. Samoin ensimmäisen Champion-tittelin voitto Allyn kanssa... Suomessa ehdottomasti ensimmäiset kenttäkilpailuni Sissin kanssa!

Parhaat / huonoimmat kisat?
- Tämä on sama kisa... Se oli yhtäaikaa paras ja huono. Olimme Ausseissa Vinneyn kanssa sijalla 5. kun lähdimme maasto-osuudelle. Luokassa oli yli 100 lähtöä ja olimme sijoittumassa! Sitten menin ja ratsastin täydellisessä hurmoksessa vesiesteen jälkeen suoraan maalilinjan yli ja jätin hyppäämättä viimeisen esteen... Tulos olikin 5. sijan sijasta hylätty! AUTS!

3 kommenttia :

  1. Kiitos vastauksista! Oli kiva saada suoraan omaan kysymykseen vastaus :)

    VastaaPoista
  2. Oon lukenu tätä blogia niin vähän aikaa, että pakko kysyy, kuka on Sissi? :)

    VastaaPoista