tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kaunis aamu vaihtui sateiseksi päiväksi

Eilen aamulla paistoi aurinko niin kauniisti ikkunasta, kun heräiltiin likan kanssa. Kyllä ilma oli nätti vielä ensimmäiselle tallillekin (Roskilde) päästessäni - tai päästessämme, minulla oli mukana ystäväni joka otti kuvia koulutehtäväänsä varten. Hän opiskelee valokuvausta ja on siis ainakin minun mielestäni ihan ammattilaiskuvaajan tasoinen. ;) Joten jospa jossain kohtaa saisi sitten hienoja kuvia tännekin esille, nyt kuitenkin kuvaton postaus tiedossa!

Roskilden tallilla kenttä oli jo sulempi, mutta tietenkin märkä. Pystyi siinä silti jo kohtuullisen hyvin ratsastamaan. Juoksutin vain nopeasti sen verran, että laukka-käsky taas muistui tamman mieleen. On niin helppo opettaa nostot, kun yhdistää ääniavut ja pohje- + painoavut. Sitten voi hiljalleen jättää ääniavun pois. Kaikkien hevosten kanssa tämä ei toimi, mutta Roskilden kanssa on näin sujunut hyvin. Juoksutuksen jälkeen selkään vaan ja nyt ei ollut kukaan pitämässä kiinni tai seisomassa edessä ja tamma oli suhteellisen rento. Tässä on tehty suurin edistyminen, 8 ratsutuskertaa takana ja ensimmäiseen kertaan verrattuna nyt menee jo niin hienosti selkäännousut ja selästä laskeutumiset.

Aloiteltiin melkein heti ravista, kun eteneminen oli taas vähän tahmeaa käynnissä ja Roskilde alkoi hakea jälleen niin kovasti ylöspäin. Haettiin reipas ravi ja eiliseen verrattuna se löytyikin jo, nyt oli piiska vähän avustamassa matkan tekoa - ihan vain kädessä ja muutamaan kertaan avustamassa porttipäädyssä, jonne olisi ollut niin mukava jäädä. Ravissakaan ei alkanut löytyä sitä rentoutta mikä on ollut aikaisemmin, joten päätin alkaa nostaa aika pian jo laukkoja. Nyt nousi laukat niin hyvin! Laukattiin jo kenttää ympäri ja myös siihen vaikeampaan eli oikeaan kierrokseen. Roskildella on yllättävän hyvä ja tasapainoinen laukka jo nyt.
Muutaman noston jälkeen jatkettiin ravityöskentelyä ja alkoi se rentouskin löytyä. Oma käsi kun pysyy vain tasaisena eikä anna liikaa tilaa heilutella ja venkoilla, niin hyvin menee. Vatsalihaksiin tarvitsisi itselle lisää poweria niin saisi pidettyä paremmin istunnalla vastaan sellaisina hetkinä, kun hevonen yrittää kiskaista tuntuman pois. Lopetettiin siihen, kun Roskilde kulki pitkän pätkän tasaisena tuntumalla ja hyvässä tahdissa. Hieno tamma! Loppuviikosta suunnitelmissa maastoilua, ensimmäinen kerta niin, että omistaja tulee kävellen mukaan ja viikonloppuna sitten possujunassa omistajan toisen hevosen kanssa. Eiköhän sekin hyvin mene.

Hessillä suuntasin samantien Pete-ponin luo. Jälleen normaalit kuviot tallissa: harjaus, hännän ja harjan perusteellinen selvitys, valjastus ja kärryjen eteen. Ei mitään sanottava tälläkään kertaa, kaikki sujuu Peten kanssa niin hyvin, kun on niin hienokäytöksinen ponipoika... Nyt ei tarvittu apua tallilta poispäin lähtiessäkään, lähinnä siis alkuun oli apu paikallaan tiukassa kääntymisessä tallilta kentän suuntaan, mutta nyt Pete on jo hienosti hoksannut kuinka kärryt kääntyy tiukemmissa kurveissa - täytyy ottaa etupäällä vähän ristiaskelta. Kentällä lähdettiin vain hakemaan reipasta ravia ja kyllä se jo hiljalleen sieltä löytyi. Siirtymiset käynnistä raviin tulee vielä aika hitaasti, pysähdykset ovat maltillisia ja suoria, reippaasti eteenpäin mennessään liikkuu todella hyvin. Loppuravit ja käynnit käytiin vielä "maastossa" eli tallin tien päähän ja takaisin. Viikonloppuna Petenkin kanssa ohjelmassa maastoilua, täytyy toivoa että saataisiin joku mukaan vetohevoseksi, jos se pistäisi pieneen poniin vähän vauhtia... :) Noh, on tässä pari viikkoa aikaa viritellä Pete "kisakuntoon"! Kärryt täytyisi pestä ja maalata, täytyy miettiä missä vaiheessa sen ehtisi suorittaa... Valjaatkin toivottavasti tulevat pian jotta päästään niitä käytössä vähän pehmentämään.

Sellaista tällä kertaa, nyt pari päivää vapaata hevosista ja torstaina jälleen kerran Roskilde, Pete ja toivottavasti myös Nöpi, mikäli sen satula tullaan laittamaan kuntoon keskiviikkona!

0 kommenttia :

Lähetä kommentti