sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Viikonloppu taas loppu...

Aina se menee niin järkyttävän nopeasti! Juurihan oli perjantai ja nyt jo vietellään viikonlopun viimeistä päivää...

Perjantai kului Roskilden (3v pv-tamma), Valtin (3v sh-ruuna) ja Tädin (3v sh-tamma) kanssa + aloittelin Nöpin (4v sh-ori) klippaamisen.

Roskilden kanssa sujuu niin hienosti, tamma edistyy hurjaa vauhtia. Ratsutuskertoja on nyt ollut neljä. Ensimmäisellä kerralla tamma jännitti ratsastajaa erään "tapaturman" vuoksi ihan hurjasti, kentän ympäri päästiin vain pari kertaa kun aikaa meni siihen, että sai tamman liikkeelle sen stopattua jonnekin kertoen: "En varmana uskalla liikkua." Nyt se ravaa jo rennosti ja pyöreänä, käyntiin on löytynyt ihan uusi vaihde (ei enää hitaasti hiipien) ja perjantaina otimme ensimmäiset laukat! Tämän alustin jo juoksutuksen aikana pyytämällä joitakin kertoja tamman nostamaan laukan "Laukka" käskyllä. Oppi sen todella nopeasti joten selästä käsin oli helppo lähteä pyytämään myös nostoja. Kovin se oli vielä jännittävää.

Valtin kanssa suuntasimme "isojen poikien" seurassa maastokävelylle. Isot pojat olivat siis 5v ja 7v ruunia. Mutta kylläpä siinä taisi käydä niin, että kaikista fiksuimmin käyttäytyi tämä 3v pikkuherra... Se on kyllä niin viisas, siinä tallin pihassa noustiin selkään ilman edessä seisojaa ja toinen seisoo kuin tatti, näiden vanhempien pyöriessä paikallaan. Maastokävelyn jälkeen kävin Valtin kanssa sen verran maneesissa, että otimme muutaman kierroksen ravia molempiin suuntiin. Tulipa siinä ylitettyä myös toisessa päädyssä oleva puomi muutamaan otteeseen. Tämän kanssa alan harjoitella laukannostoja seuraavalla kerralla.

Tädin kanssa oli tarkoitus hioa laukannostoja, mutta maneesin päästyämme tamma oli niin täynnä tulta ja tappuraa ja painoi liinassa menemään pierupukkilaukkaa monta kierrosta. Tuli sitten juoksutettua aika hyvin ja selässä kävin vain kävelemässä ja ottamassa muutaman ravikierroksen. Paremmalla tuulella sitten toisella kertaa laukkoja.


Nöpi saa "uuden ulkomuodon" kun klippaan sen. Sillä on karvaa aivan julmetusti, ihan kevyesti 2cm pitkä ellei kolmekin. Se myös hikoaa ratsastuksessa ja juoksutuksessa todella kovasti ja vähän vaikeuttaa sen ulkona asumista. Jep, Nöpi asustelee siis pihatossa muiden poikien kanssa ja kyllä, se klipataan. Jos joku kauhistelee niin totean, että parempi päästä liikutuksen jälkeen pihalle takaisin syömään ja painimaan kuin nököttää karsinassa kuivumassa. Nyt on vielä keväänkin lupailtu oikeasti tulevan ja ilmojen lämpenevän joten jatkuvalla heinällä ja kevyellä loimituksella oripoika pärjää mainiosti nakunakin! Plus kuukauden päästä on laatuarvostelukarsinnat ja kyllähän sen soisi olevan vähän paremman näköinen siellä. Noh, klipperin laturi ei ollutkaan pelannut joten sain vain pienen läntin klipattua kylkeen...

Lauantaina jälleen ensin Roskilden luokse ja siitä jatkettiin mihin eilen jäätiin, mutta otettiin lisäksi vielä juoksutus kahdella ohjalla. Tammaa on ohjasajettu takaa joten sinänsä tuttua hommaa sille, nyt ei vain "ajuri" kävellyt takana vaan jäi sivulle. Hienosti haltsasi tuon homman ja näytti upeaa ravia, selkä nousi mahtavasti ylös ja liikettä alkoi löytyä paljon enemmän. Sillä on loppujen lopuksi aika laadukkaat liikkeet. Laukannostoja jatkettiin ja nyt tuli jo parempaa laukkaa pidempää pätkää. Kentällä ei vain uskalla kengättömällä hevosella nyt kaarteita laukata, ettei tule liukastumisia joten aika lyhyeksi meidän laukkailut jäi/jää. Sulalla kentällä sitten myöhemmin lisää! Ei parane ottaa riskejä ettei tule sitten sen vuoksi takapakkia, nyt sujuu niin hirmuisen hyvin.

Nöpi pääsi jälleen kuuntelemaan klippauskoneen surinaa. Mutta eihän siinä akku kestä täytenäkään koko hevosen klippaamiseen, ainakaan kun sitä karvaa on niin paljon kuin Nöpillä... Nyt se on siinä vaiheessa, että vasemmalle puolelle etu- ja takajalkoihin on rajat saatu tehtyä, takapuoli klipattu, kylki osittain ja kaula osittain... Kuinkahan monta kertaa vielä täytyy klipperiä heiluttaa, huh...

Ilta kului sitten vielä tyttöjen kanssa istuen ja juoruten :) Tuli käytyä katsomassa myös paikallista bändiä, joka on ihan supersuperhyvä... Mutta nyt tuolla on niiiin kaunis ilma, että on pakko liikkua tästä tuolilta ja suunnata pihalle.
Äitikin tuli katsomaan bändiä :>
Pihalta löytyi tuollainen! Uho päällä :)

0 kommenttia :

Lähetä kommentti