torstai 22. maaliskuuta 2012

Petestä tuli valjakkoponi!

Tänään oli vuorossa ajokoulutuksessa oleva shettis-ori Pete 4v ja ratsun alkeita opetteleva suokki-ruuna Valtti 3v.

Petelle laitettiin nyt ihan oikeat valjakkovaljaat. Eli silan lisäksi valjakkorintaremmi, vetoliinat ja mäkivyö. Käyttäytyminen tallissa oli jälleen erinomaista ja muut hevoset saivat kulkea ohi ilman, että niille olisi pitänyt alkaa juttelemaan. On kyllä juuri sellainen kuin shetlanninponin pitäisikin olla, tämän voisi ihan hyvin antaa vaikka lapselle harjattavaksi... Valjastuskatoksessa iskettiin kärryt perään ja vähän piti itselle muistutella valjakkovaljastusta, mutta kyllä se sieltä mieleen tuli! Onneksi niin moni asia valjakkovaljastuksessa menee pikalukoilla tms. pikakiinnityksillä... ;)

Lähtö katokselta oli jo parempi, lähinnä siis ollut ongelmaa kääntymisen kanssa kun käännös on aika jyrkkä, mutta nyt ei ollut mitään ongelmaa! Alkaa tajuamaan, että täytyy kääntyessä ottaa etupäällä vähän ristiaskelta niin ei aisa tökkää kaulaan.


Kentällä jätettiin alkuunsa vieressä kävellyt Ella napsimaan kuvia ja mentiin ympäri kenttää käynnissä ja ravissa. Pari tiukempaa kaarrettakin tehtiin ravissa ja kaikki sujui hienosti! Vielä täytyisi saada poni nopemmin eteenpäin, mutta ihan varmasti se moottori löytyy kun kokemusta tulee lisää. Nythän Petellä on ajettu vasta VIIKKO!! joten ollaan ERITTÄIN hyvällä mallilla. Siis käsittämätöntä, oikeasti viikko sitten ponille laitettiin kärryt perään ensimmäistä kertaa. On se fiksu otus.


Loppukäynnit käveltiin vielä "maastossa", ihan pikku pätkä postilaatikoille ja takaisin eikä ollut mitään hässäkkää, tallin pihaan tullessa piti vain kimakasti hirnahtaa ja varmistaa muilta, että kaikki on vielä ok... Heh. :)

Valtin kanssa oli rauhallinen päivä, suuntasimme kävelemään metsään ja poika tepsutti hienosti menemään metsätietä pitkin. Oli reipas ja tyytyväisen oloinen. Sille tekee tälläiset lenkit varmasti hyvää, kun se on nyt kentällä jo niin hyvällä mallilla. Täytyisi ottaa joku mukaan tässä lähiaikoina ja lähteä näillä kolmevuotialla (Täti ja Valtti) kimpassa maastoon, piristää nuorison mieltä kummasti - ja omaakin.

Sunnuntaina Hessillä on valjakkoajokisat ja Petenkin kanssa osallistutaan nuorten harjoitukseen joka on kisojen jälkeen. :) Muut nuorisojengiläiset ovatkin ajossa sinä päivänä joten päivä on pyhitetty Petelle ja vihdoin myöskin sille Roskildelle, jonka kenttä alkaa kuulemma olla jo paremmassa kuosissa!

Vielä yhden kerran muistutan:
"Katsotaas kuka tätä lukee oikeasti. :) Tulevan arvonnan tuote tulee olemaan Shockemölen ruskea huopa hevoselle. Mutta huomio: arvonta on avoin vain lukijoilleni, jotka ovat kommentoineet tekstejä. Eli aktiivisille lukijoille, ei taustapiruille. ;) Huomatkaa esimerkiksi kysymyspostaus, kysymyksen lisääminen on yhtäkuin kommentti eli te jotka olette jo kyselleet olette mukana arvonnassa."
Arvonnasta ilmoitetaan voittajalle henkilökohtaisesti! Arvonta suoritetaan 25.3. 

12 kommenttia :

  1. Voih, saiskohan sitä kärryt perään joskus omallekkin hevoselle. Onhan ne joskus ollut vaan saappa nähä. Tuommonen pikkuponi ois kyllä aika mukava, vaikka tuskimpa tulee kun ei sille käyttöä. Ehkä sitten jos joskus kaukana tulevaisuudessa työ ja omia lapsia..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ex-hevosellani Sissillä oli pari kertaa ravikärryt perässä :) Vaan ei mulla riittänyt sitten into kouluttaa sitä sille puolelle enempää, kun kenttäratsastus vei mennessään... Mut nyt on kyllä kamala valjakkoponikuume!

      Poista
  2. Ihania kuvia! :) Ja tai kenttä! Meillä on siinä vielä puoli metriä lunta...

    VastaaPoista
  3. Pete on ihan paras valjakkoponi! :p

    VastaaPoista
  4. Mäkin haluisin mun hepoille kärryt perään, tuntuu vaan että musta tulis muussia tässä tapauksessa!

    btw, miksi myit Sissin ? :) Varmaan tästäkin on joskus kysytty, luen vain uusien omistajien blogia (kai, ainakin tietääkseni.. :D) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulin raskaaksi, jätin ohjaajakoulutuksen kesken -> ei ollut enää käyttöä Sissille. :) Ylläpitoon ei enää haluttu antaa - ei ollut mitään huonoa kokemusta siis ylläpidosta, tilanne oli vain se, että oli helpompi myydä.

      Poista
  5. Voi kun toi Pete on niin söppänä :)

    VastaaPoista
  6. Miten söpö voikaan poni olla!!:)

    VastaaPoista
  7. voi miten suloinen otus tuo Pete on! (:

    VastaaPoista
  8. Mulla on visio. Kaksi lehmänkirjavaa shettistä parivaljakossa, mieti kuinka suloista!

    (Ja luonnollisesti arvot huovan mulle, niin singahdan heti Shockin kanssa valkkaan ;D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläpä. ;)! Jos mä ostaisin kirjavan shettisorin niin menisköhän ne Peten kanssa parissa?

      Poista