sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Vastauspostaus nro 3

Aiotko elättää itsesi loppuelämäsi hevosalalla (teetkö niin nytkään)?
- En tee niin nyt enkä aio tehdä niin myöhemminkään.

Minkä ikäinen lapsesi on? Aiotko tuoda hänetkin hevosten pariin vai annatko vapauden valita itse harrastuksensa?
- Hän on nyt puolen vuoden ja saa itse kyllä valita harrastuksensa - ratsastus, jääkiekko, jokkisralli, kaikkea aion(aiomme) kyllä tukea!

Millä säteellä käyt ratsuttamassa pyynnöstä hevosia?
- Ei ole mitään väliä, mutta 0,40e/km kilometrikorvauksella ei välttämättä kukaan halua edes satojen kilometrien päähän minua ratsuttamaan... ;)

Mikä on korkein hyppäämäsi este?
- Yksittäinenkö? En tiedä onko tällä niinkään väliä, mutta 140cm. Lyhyttä radanpätkää/ratatehtäviä olen suorittanut 130cm tasolla ja varsinaisesti rataa 110cm, myös kisoissa.

Missä lukiossa opiskelit ennen?
- Lempäälän lukiossa.

Tekiskö mieli lähteä ulkomaille ratsastamaan hevosia?
- Aina välillä, mutta se on nyt vähän vaikeampaa joten tyydyn Suomen tarjontaan. :)! Pyrin olemaan katumatta mitään elämässäni, mutta kieltämättä vähän harmittaa ettei aikoinaan tullut lähdettyä ulkomaille hevoshommiin enemmänkin. Mutta siispä kannustan kaikkia joille se mahdollisuus suodaan käyttämään sen mahdollisuuden!

Onko sinulla lemmikkejä?
- Labradorinnoutaja "Vesku", hän on nyt vähän reilun vuoden ikäinen :)

Minkä merkkiset ratsastussaappaat sinulla on?(jos on)
- Jacsonin Pioneerit.

Maksetaanko sinulle määrittelemäsi hinnat myös Hessi-tallilla, kun olet siellä kuitenkin vanha tuttu siellä ja nyt ikäänkuin tehnyt come backin?
- Kaikki tälläiset sopimuskohtaiset asiat ovat minun ja asiakkaan väliset. Meillä on Heidin kanssa sopimus josta hyödymme molemmat! :)

Mikä on ollut vaarallisin tilanne hevosten kanssa?
- Vaarallisin tilanne... No vaikkei nyt tilanne ollutkaan ihan hirveän paha niin silloin, kun Sissillä oli ähky... Silloin kyllä ristittiin kätemme, että menee nopeasti ohi. Menihän se, klinikalla tamma kyllä oli viitisen päivää. Mutta ei kyllä ole ollut kovinkaan vaarallisia tilanteita tai sitten olen vain unohtanut kaikki sellaiset...

Onko teidän tyttö päässyt jo tutustumaan hevosiin?
- Likka oli jo 2 viikkoisena ensimmäisissä heppakisoissa katselemassa ja silloin pääsi myös nopeasti Sissin selkään istumaan. ;) Kunhan lämpimämmät kelit tulee, otan likan mukaan Hessille joku päivä katsomaan poneja.

Mitä riskiä pelkäät eniten hevosten kanssa?
- Tottakai sitä etenkin nyt pienen lapsen äitinä tulee pohdittua, että mitä jos sitä putoaa niin että vammautuu pahastikin... Mutta se on vain niin, että "se ei pelaa joka pelkää". Riskit voi toki yrittää minimoida: itse vaadin nuorta ratsuttaessani aidatun alueen (vaikkei se putoamista estäkään!) ja kypärä on päässäni nykyään ihan aina - ennen sitä saattoi "nopeasti vain käväistä" selässä ilman, mutta ei tulisi kyllä enää pieneen mieleenikään. Turvaliiviä voisi käyttää enemmänkin, maastoesteillä se on kyllä päällä.

Minkä satulan ostaisit jos saisit valita ihan minkä tahansa?
- Sissillä oli joskus Prestigen estesatula, Golden Star ja se oli aivan upea ja ihana istua! Ostaisin sellaisen. :) Joskus oli myös hetken lainassa koulusatulana Albionin satula ja sellaisen voisin sitten ottaa koulupenkiksi.

Entä mitkä saappat ja kypärän?
- DeNirolta löytyisi vaikka kuinka monet hienot saappaat jotka mielelläni ottaisin vastaan!
Katsokaa vaikka nämä:
http://www.articreative.it/clients/deniro/dtb-immagini/high/20100224234613.jpg
Entäs jotain "vähän" erilaista:
http://www.articreative.it/clients/deniro/dtb-immagini/high/20100224232022.jpg
Varmasti jakavat mielipiteet aika hyvin ;)

Kypäräksi voisin huolia vaikkapa GPA Highliten:
http://www.gpa-sport.com/photos/sp_HIGHLITE_BRILLANT_gold.jpg
Tai GPA First Ladyn:
http://www.gpa-sport.com/photos/sp_FIRSTLADYCaramel.jpg

Hevonen, jonka kanssa yhteistyö ei toimi/toimii huonommin ja miksi?
- Sellaista ei nyt ole ja jos olisi, sanoisin omistajalle rehellisesti, että tästä ei nyt varmaankaan tule mitään. On turha ratsuttaa hevosta, jos itsellä on jo valmiiksi se tunne, että tämän kanssa ei nyt suju ollenkaan. Täytyy pystyä myöntämään, koska oma raja tulee vastaan...

0 kommenttia :

Lähetä kommentti