sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Aktiivisuutta lukijoilta?

Tämä kysymys on pyörinyt mielessäni jo pitkään. Blogin kirjoittaminen ja motiivit siihen. Ensisijaisesti jokainen varmasti kirjoittaa blogiaan itselleen. Ei tässä olisi järkeä muuten. Mutta olen kyllä sata prosenttisesti sitä mieltä, että paljon helpompaa olisi kirjoittaa esimerkiksi päiväkirjaa! Itselläni tietokoneella istuminen on pois kaikesta muusta: kodin ja pihan hoidosta, perheen kanssa olemisesta, opiskelusta... Teksiä tulee helposti, mutta alapa vielä muokkailla ja latailla kuvia ja videoita jotta joku voisi joskus kiinnostuakin lukemaan enemmän... Se vie aikaa ja siihen täytyy nähdä tosissaan myös vaivaa.

Mutta ketään ei tunnu kiinnostavan? Saan teksteihin keskimäärin yhden kommentin viikossa. Ellei sitten palkkiona ole jokin arvonta tai vastaava. Pitäisikö jokaiselle viikolle kehitellä vai jokin kilpailu jotta lukijat pysyisivät aktiivisena? Jos 200 lukijasta 5 kommentoi välillä, millä saisi motivoitua itsensä ensinnäkin kirjoittamaan ja toiseksi hankkimaan kuvaajan mukaansa tallille, muokkaamaan kuvat ja videot, miettimään videon musiikit?

Olen kiitollinen niistäkin parista-kolmesta lukijasta jotka ovat hieman aktiivisempia. Silti tuntuu, ettei tämä oikein ole sen kaiken vaivan arvoista... Itse on mukava lueskella blogia taaksepäin ja katsella kuvia ja videoita, havaita edistymistä niiden kautta. Voisin silti tehdä tämän paljon helpomminkin, vain itselleni...

Millä teidät lukijat saisi aktiivisiksi? Kommentoimaan tekstejä, esittämään kysymyksiä, kertomaan omia mielipiteitänne? Otan kyllä kaikenlaisen kritiikinkin vastaan, tulisi edes jonkinlaista vuorovaikutusta minun kirjoittajana ja teidän lukijoina välillä. Ovatko tekstit tylsiä eivätkä herätä minkäänlaisia mielipiteitä? Onko kyse kuvien ja videoiden puuttumisesta? Pitäisikö tehdä jotain kamalan radikaalia joka kauhistuttaa ja puhuttaa, että saisi jotain aikaan täällä? Toivottavasti ei, olen mielummin kiltti ja rauhallinen ihminen kaikin puolin. ;)

9 kommenttia :

  1. Ihan ärsyttää, kun olen näin laiska kommentoimaan :D täytyy nyt ryhdistäytyä.

    VastaaPoista
  2. Itse mietin ihan samaa ja itseasiassa juuri eilen suunnittelin tekeväni jonkinlaisen haasteen KAIKILLE lukijoille KAIKISSA blogeissa, että nyt joulunalla yritettäisiin kommentoida aina edes jotain, kun jossain blogissa käydään :) Jotenkin vain aina lukee nopeasti ne tekstit ja siirtyy jo seuraavaan blogiin, jokin roti tähän täytyisi löytyä :P On ihan totta, että innostus kasvaa heti kun joku viitsii edes jotain kommentoida, se todistaa sen, että kyllä täällä munkin blogissani oikeasti joku kiinnostunut aina välillä käy =)

    VastaaPoista
  3. Kysymykset postauksen lopussa on kivoja ite vastailen niihin ainaki usein =)

    VastaaPoista
  4. Minulla on ollut blogin kirjoittelussa alunperin ajatuksena se, että tykkään vain kirjoitella sitä vaikkei ainuttakaan kommenttia tulisikaan. Uskon, että kun blogiin panostaa ja kirjoittaa itsekin mahdollisimman aktiivisesti pienemmistäkin jutuista, ja pitää lukijoitansa ajantasalla vaikkei aina olekaan tapahtunut mitään maata mullistavaa tai materiaalia ei ole jne, niin tämä oma aktiivisuus laittaa lukijatkin aktiivisemmaksi. Osaan aavistella aina ennen teksitini julkaisua herättääkö se kiinnostusta vai ei, mutta haluan julkaista ne vähän "tylsemmätkin" postaukset, jotta blogini pysyy "hengissä". Kommentit ovat tottakai mieltä ilahduttavia ja palaute videoista ja kuvista on aina kiva saada, kyllähän niihin (kuten sanoit) aikaa vierähtää useampi tunti, kun alkaa muokkailemaan ja videoita työstämään ja latailemaan, tuntuu hyvältä jos on onnistunut videoissa ja kuvissa, sekä kokonaisuutena teksitssään niin hyvin, että ilman loppukysymyksiäkin se postaus saa lukijat innostumaan kommentoinnista. En halua väkisin väännettyjä kommentteja, enkä siksi halua alkaa painostaa lukijoitani kommentoimaan, koska tosiaan kaikista parasta on se, että onnistun tekstissäni materiaaleineen niin hyvin, että lukijatkin aktivoituvat - otan tämän siis haasteena aina kun kirjoitan blogia, vaikka lopulta itselleni sitä työstänkin :)

    Toinen juttu mitä olen ajatellut, että voisin itsekin olla omalla kohdalla aktiivisempi kommentoimaan. Liian usein luen blogitekstit enkä koskaan niihin laita juuta enkä jaata - tässä voisi siis haastaa itsensäkin aktivoitumaan enemmän, ja kommentoimaan edes jotain bloggaajaa lämmittävää! Jokatapauksessa luen AINA kaikkien seuraamieni blogien tekstit ja itse henkilökohtaisesti arvostan kuvia ja videoita enemmän laadukasta, pohtivaa ja selkeästi virtaavaa tekstiä asia-aiheista ja kommentoin useimmiten sellaisten blogien teksteihin, joka herättää itselläni ajatuksia tai, että itselläni on omakohtaisia kokemuksia jne.

    Pidän blogistasi todella paljon, vaikken olekaan ahkerin kommentoija. Luen aina kaikki tekstisi ja mielenkiinnolla, en muuten blogisi lukijaksi rekisteröitynyt olekaan! :)

    Ideoita omaan kirjoittamiseen ja bloggaamiseen haen usein en pelkästään muista hevos blogeista vaan myös lifestyle- ja sisustusblogeista ja vertaan bloggaamista monien aikakausilehtien luomiseen - eli sen lehden pitää olla ajan hermoilla, uudistua sopivasti, olla raikas, mutta ajaton, laadukkaalla tekstillä varustettu lehti, jotta se keräisi lehden ostajia.

    Ja mitä arvontoihin tulee, niin olen itse vähän karsastanut juuri arvontojen järjestämistä. En halua blogiini lukijoita, jotka vain arvonnan takia rekisteröityvät, eivätkä sitten myöhemmin koskaan kommentoi mitää - eli heitä ei kiinnostanut blogini lukijaksi liittyminen blogini takia vaan palkintojen perässä juokseminen.

    Tässä omia ajatuksiani bloggaamisesta, en tiedä auttoiko selventämään sinua yhtään, mutta täällä on ainakin yksi lukija, joka tykkää lukea juuri sinunlaistasi blogia ja kuvia enemmän kaipailenkin useammin tekstiä, vaikka ihan vain kannanottoja eri aihepiireihin hevoshoitoon jne! :) Tsemppiä talveen ja hyviä bloggailuhetkiä!

    VastaaPoista
  5. yleensä luen blogeja paljon puhelimella, enkä silloin jaksa kommentoida, ellei ole ihan pakko. ja toisekseen, kommentoin tässä jokuaika sitten, enkä ole saanut edes vastausta :(

    VastaaPoista
  6. Ite luen aina sun postaukset läpi, mutta kommenttia heitän aika harvoin.. Oikeastaan samaa oon miettinyt itekkin, ehkä siltä kannalta myös, että jos musta on itestäni kiva saada aina kommentteja mun teksteihin, niin ihan varmasti kaikista muistakin on kiva saada kommenttia niidenkin teksteihin. :) Ihan vain vaikka pieni kommentti, pieni elonmerkki että hei mä oikeesti luin tän tekstin-tyylillä. :) Joskus on vaan tosiaan tosi vaikeata repästä kommenttia johonkin aiheeseen ja silloin tekee mieli heittää suurinpiirtein vaan joku hymynaama sinne kommenttiboxiin. :D
    Ehkä sitä tosiaan helpottaisi se, että postauksen lopussa olisi joku kysymys, mihin voisi tarttua. Koska niistä ainakin minä aina keksin jotain palatettavaa, ja sitten jos alan kommenttia kirjoittamaan niin yleensä se vielä lähtee vähän käsistä ja kirjoittelen vähän pidempäänkin kuin piti. :D

    Tässä sun blogissa ei oo minkäänsuhteen mitään vikaa, ite ainakin tykkään lukea myös paljon tekstejä, kunhan kuviakin on joukossa! Mutta tosiaan, ainakin mulle on vaikeaa joskus vain kommentoida johonkin aiheeseen, ei vaan yksinkertaisesti keksi mitään sanottavaa! :D

    VastaaPoista
  7. Yritän kommentoida mahdollisimman usein kaikkiin blogeihin joita luen, mutta huonona tapanani on lukea blogeja töissä ollessani ja silloin saatan kokonaan unohtaa jättää kommentin kun luen kappaleen/pari ja sitten taas teen välillä töitä.

    Taitaa olla kaikkien blogien ongelma tuo lukijoiden vuorovaikutuksen vähyys. Aikalailla 1/10 (tai vähemmän) jättää palautetta, myös niissä supersuosituissa blogeissa. Harmi sinänsä. :( Itse pitäisin mieluummin lukijoina ne 10-20 jotka silloin tällöin kommenttia jättävät ja potkisin loput 200 pihalle, mutta se ei nyt ihan onnistu. Voisihan sitä tehdä blogin vain kutsutuille, mutta haluan antaa jokaiselle mahdollisuuden lukea blogiani joten sekään ei ole ratkaisu.

    VastaaPoista
  8. Sun blogipäivitykset on yleensä tosi hyviä ja etenkin noi valjakkopuolen jutut! Hauskaa että edes jollain on jotain blogijuttuja myös valjakkoajosta :)) Luen kyllä kaikki aina läpi, mutta jotenkin se kommentoiminen on vaan jääny... Nyt pitänee ryhdistäytyä!

    VastaaPoista
  9. Kiitos kaikki kovasti kommenteistanne :)

    VastaaPoista