lauantai 24. marraskuuta 2012

Laiskotus

Lupasin teille kuvapainoitteisempaa postausta jo viime viikonlopulta, mutta elämä on kyllä ollut nyt sen verran stressaavaa että blogi on saanut jäädä vähän taka-alalle. Viime viikonloppuna Janika ratsasti Nöpin sekä lauantaina että sunnuntaina. Hieroja katsoi lauantaina Nöpin molemmat satulat läpi (tai siis sopivuuden) ja totesimme, ettei koulusatula sitten kuitenkaan sovi. Yritän saada paikalle henkilön joka noita Sommerin satuloita muokkaa ja huoltaa, jos tuosta saataisiin kuitenkin Nöpsälle satula sitten muokkauksilla. Lisäksi otimme muutamista hevosista, Nöpi mukaan lukien rakenne- ja jalkakuvat meidän hierojan opiskeluja varten, hän siis opiskelee hevoshierojaksi ja Nöpi on yksi niistä onnekkaista hevosista, jotka saavat olla "koehierottavina".

Lauantaina Nöpi kulki ihan ok, Janika osaisi paremmin kertoa mutta omaan silmään näytti ihan hyvältä, vähän löysältä. Sunnuntaina hieroja teki sellaisen valmistelevan hieronnan ennen ratsastusta. Hän pisti myös merkille, että glateuslihaksia (pepun päällä olevat lihakset) taputeltaessa hevonen reagoi jotenkin kummallisesti. Mutta koska kyseessä oli valmisteleva/herättelevä hieronta, ei hän voinut alkaa hoitaa niitä sen kummemmin. Janika kuitenkin koki, että hieronnasta taisi olla apua, Nöpi ei ollut aluksi niin kankea kuin esimerkiksi lauantaina ja nyt vasen laukka oli todella hyvä, lauantaina punki kovasti sisäpohjetta vastaan, "kaatui" kurveihin.

Maanantaina olisi pitänyt olla Rosalin kouluvalmennus, mutta Rosali oli estynyt tulemasta joten pidimme Nöpsän kanssa humpsuttelupäivän. Keskityin itsenäisesti kulmien ratsastamiseen käynnissä ja ravissa ja teimme muutamat avot ja sulut, laukkaa vain hieman pääty-ympyröillä. Havaitsin sen, että ennen laukkoja Nöpi kulki todella hyvin ja laukkojen jälkeen paljon huonommin. Voi tietty olla, että laukat vielä väsyttävät kovasti. Hiki tuli hevosellekin, piti mennä ihan kevyesti mutta olihan se hyvä pitää "viikkorytmistä" kiinni, maanantait on aina olleet niitä rankempia päiviä.

Tiistaina Nöpi oli irtohyppäämässä, tästä en ole kuullut kuinka meni. Keskiviikon ajotunnilla oli kuulemma hyvä. Sitten olikin pari vapaapäivää, oli tarkoitus mennä itse torstaina ratsastamaan tai ajamaan, mutta pitikin sitten lähteä vaateostoksille. Nimenomaan piti, perjantaina oli pikkujouluihin meno ja vaatetilanne on jo pitkään ollut se, että olen yrittänyt selvitä yksillä farkuilla. Raskauden jälkeen loput ovat joko isoja tai pieniä... Noh nämä yhdet ainoat olivat toki sitten viikon käytön jälkeen jo sen verran likaiset ja toisekseen ne ovat alkaneet olla myös aika isot päälläni, joten oli jo aikakin käydä ostamassa uudet...

Nyt tämän viikonlopun aion huilia! Poikkeuksellisesti en aio mennä tallille tänään tai huomennakaan. Janika ratsastaa tänään ja huomisen Nöpi saa lepäillä myös. Itse haluan nyt valmistautua rentoutuen tulevaan viikkoon - näyttöviikko! En aio stressata ollenkaan (ihan niin kuin se olisi ennenkään ollut kiinni siitä mitä aikoo tai haluaisi....) vaan jatkaa työharjoittelussa kuten tähänkin asti, luulen että se riittää hyvin.

Tässä vielä kuva Janikasta ja Nöpistä:


Ensi viikon ohjelma tulisi olemaan sitten sellainen, että maanantaina Kärkkäisen Annan estevalmennus, tiistaina juoksutuspäivä, keskiviikkona Nöpi on ajotunnilla, torstaina käyn minä ajamassa tai ratsastamassa ja viikonlopun käynnit toivottavasti jaetaan Janikan kanssa. Nyt yritän saada tuoreempaa kuvamateriaaliakin...

Ai niin ja meillä on nyt kankisuitset! Enää bridongin tilaus olisi edessä, 15,5cm bridongeja ei ole kovin paljon tarjolla (paitsi Sprengerillä, mutta en halua nyt panostaa niin isoilla summilla etenkään ensimmäisiin kuolaimiin) mutta Hevarilta viimein löytyi! Kunhan kuolain tulee niin päästään kokeilemaan. :)

2 kommenttia :

  1. Hei! Sait haasteen lukijoillesi :)
    Kurkkaa http://shtpapatti.blogspot.fi/2012/11/haaste-lukijoille.html

    VastaaPoista
  2. Hieman ehkä arveluttaisi noin nuorelle laittaa kankisuitsitus jo, (kokoomisaste, käyttötarkoitus jne.) mutta se nyt saattaa olla vaan mun mielipide. Jään odottamaan mielenkiinnolla aiheeseen jatkoa :)

    VastaaPoista