tiistai 6. marraskuuta 2012

Pieni suuri Nöpi

Eilen maanantaina oli Rosalin kouluvalmennus. Juttelimme heti ensiksi koulukisojen tunnelmaa ja millaisia fiiliksiä se toi. Sanoin jo Rosalillekin, että taitaa vaihtua lajiksi kohta meille tuo valjakkoajo, kun se tuntuu sujuvan paremmin... Noh, ei nyt oikeasti, mutta tällä hetkellä kouluratsastus vain tökkii. En itse pysty istumaan koulusatulassa niin rennosti kuin pitäisi, että saisin hevosenkin liikkumaan kevyemmin.

Aloitimme todella hyödyllisellä kulman ratsastus -tehtävällä. Menimme siis koko maneesin alueella, noin 2m pois uralta ja niin, että kulmat tehtiin 90-asteen kulmiksi. Suoralla hevosella, johtavalla ohjalla ja ulko-pohkeella kääntäen. Nöpi alkoi kääntymään todella hyvin ulkopohkeesta, kun itse tajusin istua oikein ja johtaa selvästi. Sitten teimme kevyessä ravissa saman. Rosali käski minun lakata puristamasta jaloilla ja sanoi, että jalat saavat jopa mielummin heilua kuin aloittelijalla konsanaan. ;) Minähän tein työtä käskettyä ja annoin jalkojen hölskyä.

Teimme vielä kulmat niin, että otimme vähän asetusta mukaan, mutta edelleen hieman johtaen ja selvästi lapoja ja hevosen etuosaa kääntäen.

Laukassa samalla fiiliksellä teimme pääty-ympyrää, mutta ajatellen ympyrän sijasta "salmiakkia". Eli kulmat ympyrään niin, että saimme salmiakin mallisen kuvion. Loppujen lopuksi ympyrät olivat silti malliltaan todella pyöreitä, vaikka hevonen selvästi suoristettiinkin aina välillä.

Nöpi selvästi väsähti ja sen kiinnostuskyky lakkasi siihen pisteeseen, kun maneesiin tuli lisää hevosia (seuraavaan ryhmään). Vähän turhautti itseäni, kun sain jo suurinpiirtein hevosen kulkemaan hyvin ja sitten se oli taas raskas ja mielenkiinto jossain muualla... Noh, omaa ratsastukseen sain kuitenkin paljon vinkkejä: reiden yläosa kiinni satulassa, pohjetta käyttäessä pitää käyttää ihan ylhäältä asti, ei nilkkaa. Kääntäminen tärkeää, nimenomaan etuosaa kääntäen ja vaikka vähän johtaen.

Vielä nuo poseerauskuvat jotka olivat jo näkyvilläkin, eikö ole suloinen heppa?







2 kommenttia :