keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Kantakirjaus lähestyy

Hessin Nöpi, i. Pikku-Peto, e. Tummatähti, ei. Viltter


No nyt sen saa sitten kertoa, kun Hessin blogissakin jo asiasta lukee. Eli Nöpi tarjotaan kantakirjaan jo ensi kuun Ypäjän tilaisuudessa! Todella jännittävää ja innolla odotan. Kävimme siis Ypäjällä kokeilemassa, kuinka Nöpi suoriutuu käynti- ja juoksukokeesta. Käynti meni ihan odotetustikin reilusti ajassa, juoksukokeessa vauhtia 2.20 eli vähän hilkulla, mutta menee läpi kuitenkin. Eihän tuo mikään juoksija missään nimessä ole ja nyt kun vaunujen edessä alkanut tykkäämään laukkaamisesta - mitä olen ilolla antanut tehdä - tarjosi jonkun verran laukkoja myös radalla.

Hessin Nöpi on palkittu 1- ja 2-vuotiaana Hämeen hevosjalostusliiton kokouksessa koko alueen parhaana työhevosvarsana. Se on saanut ravistaan ja kavioistaan hienot 9 pistettä!
Vähän oli myös jäykkäleukainen, mutta syykin paljastui ajon jälkeen: kieli oli kuolaimen päällä. Onneksi kokeissa mennään ravikilpailusäännöillä eli kielenheittäjän kuolain on sallittu, ongelma on vain löytää 14,5cm pituinen kuolain! Vinkkejä? En ole MISTÄÄN löytänyt, kaikissa loppuu pituus 13,5cm:iin.

Hessin Nöpi on yritteliäs ja tykkää työnteosta - etenkin ajopuolesta!
Nyt sitten ahkeraa treeniä tammikuuta varten. Röntgenit käydään ottamassa viimeisenä mahdollisena päivänä eli 27.12, kun ilmoittautuminenkin on jo samaisena päivänä... Näin se menee, kun vähän viime tipassa asioita tekee, mutta onneksi ehditään!

Nöpillä on myös hieno, ilmava laukka.
 Muuten meno jatkuu samanlaisena, mutta nyt ajetaan kangen sijasta nivelellä (koska kokeissa ei kankea luonnollisestikaan saa käyttää) ja ilman lappuja (sama juttu, ei sallittu). Samoin täytyy sovitella tamppivaljaat ja varmaan muutamia kertoja valjastaa niihinkin. Biotiinikuuri aloitettiin jonkin aikaa sitten, jos saataisiin harjan kasvua nopeutettua. Revin kyllä peliverkkarini, jos joku väittää Nöpiä hankuriksi sen takia, että se saa elää edelleen poikalaumassa, harjassa roikkuvien riiviöiden kanssa...

Nöpillä on hypätty tähän mennessä kilpailuissa 80cm ratoja. Harjoituksissa Nöpi on näyttänyt, ettei matalia esteitä kannata ottaa tosissaan vaan vasta metrin esteet hypätään oikeasti. Suuren kokonsa vuoksi hyppäämistä harrastetaan kuitenkin vielä hyvin säästeliäästi eikä todella hypätä korkeutta vaan tekniikkaa.
 Muutamia kertoja käydään treenaamassa Ypäjällä noita kokeita jotta paikat tulevat tutuiksi ja ennen kantakirjaustilaisuutta Nöpi saa lähteä sinne vähän tiiviimmälle harjoittelujaksolle. :)

Nöpi on luonteeltansa miellyttävä kultapoika, oikea nallekarhu jonka kanssa aloittelijatkin tulevat toimeen Nöpin suuresta koosta huolimatta.

3 kommenttia :

  1. Odotan innolla!! :) Pakko päästä mukaan katsomaan! :p

    VastaaPoista
  2. Milloin tämä tilaisuus on missä hevosia tarjotaan kantakirjaan? Ihan vaan mietin jos sitä pääsisi katsomaan.

    VastaaPoista
  3. Hanna, me tulemme Ypäjän tilaisuuteen 21.1 joka on vähän hölmösti maanantai... Sitten Kiuruvedellä on helmikuussa. :)

    VastaaPoista