torstai 13. joulukuuta 2012

Maanantain estevalmennus

Työkiireiden vuoksi en ole tätä aikaisemmin ehtinyt kirjoitella maanantain estevalmennuksesta. Nuo kaksi viimeisintä postaustakin kirjoitin jo aikaisemmin ja pistin ajastuksella julkaisuun... Mukavaa, kun on töitä! Vieläpä kivaa työtä... :)

Kovin kattavaa selostusta ette valitettavasti saa, lähinnä kirjoitan tätä nyt omaan muistiin jotta voin taas myöhemmin, vaikka vuoden päästä katsella kuinka meillä meni aikaisemmin. Kuvia ja videoita ei ole. Uskokaa pois, että anelin kyllä kovasti jonkun videoimaan, etenkin kun tajusimme Annan kanssa, että Nöpillä oli menossa aika hyvä päivä...

Puomitehtävät sujuivat hyvin kuten aikaisemminkin. Menimme reilun 10m voltilla kaarevalla linjalla olevia kolmea puomia ja sitten toisella pitkällä sivulla ravilisäys tai siirtyminen käyntiin vähän hevosesta riippuen - meille kummastakin tehtävästä oli hyötyä (molemmat saavat Nöpiä vähän terävämmäksi ja vastaamaan nopeammin apuihin) joten tein vähän vuorotellen kumpaakin. Tästä jatkoimme laukassa ja teimme saman voltin nyt laukassa yhden puomin yli, muualla laukkaa hieman eteen. Ongelmaksi muodostui laukan saaminen kootummaksi ilman, että Nöpi siirtyi raviin. Muutamia hyviä suorituksia kuitenkin tuli.

Hyppyihin sitten. En pysty enää muistamaan mistä tehtävästä aloitimme, mutta tässä on joka tapauksessa rata joka meillä maneesissa oli:


Kaikki meni niin super hyvin! Nöpi oli todella terävä ja terävöityi loppua kohti vielä enemmän. Kirosin mielessäni, kun jokainen kerta kun meillä menee älyttömän hyvin, on sellainen kerta ettei mukana ole kuvaajaa... Tästä lähtien vannon, että otan kyllä jokaiseen valmennuksen jonkun videoimaan! Menimme lopulta rataa 90-100cm korkeudella ja hyvä etten kyyneltä tirauttanut, kun olin niin tyytyväinen Nöpiin...

Luulen, että osuutensa oli lauantaisella ja sunnuntaisella ajolla. Heidin kanssa juttelin asiasta ja hän epäili myös, että ajossa joutuu Nöpi tekemään sen verran paljon töitä, että sitten ajon perään ratsun hommat tuntuvat sille helpommilta. Kuulostaa loogiselta!

Tänään lähdemme Nöpsän kanssa käymään Ypäjällä... Tästä reissusta en kerro sen enempää ennen kuin kaikki asiat varmistuvat. Voi olla, että Nöpi ei ole käytössäni pariin kuukauteen, mutta tämä on silti iloinen ja vähän jännittäväkin asia. Pidän siis teitäkin jännityksessä vielä!

Nöpi reen edessä. Näihin hommiin se kuuluu!

0 kommenttia :

Lähetä kommentti