maanantai 10. joulukuuta 2012

Nöpi the rednose reindeer?

Lauantaina kävin valmistelemassa Nöpin sunnuntain tarkkuuskilpailua varten. Teimme ihan vain kevyen treenin, noin puoli tuntia ja sain vähän apuja orin suoristamiseen. Tuli todettua taas, että paljon on vielä opittavaa valjakon saralla. Ratsastaessa ulko-ohja on se mahdollisimman paikallaan oleva ohja, myötäys ja puolipidätteet tehdään sisäohjalla. Valjakossa sain ohjeeksi "lukita" sisäkäsi paikalleen ja helpoiten sen opettelen oikeasti ajattelemalla, että kyynärpää pysyy kiinni vartalossa. Ulko-ohjalla sitten myödätään esimerkiksi kaarteisiin.




Sunnuntaina koitti sitten taas kisa-aamu. Even kanssa haimme Nöpin sisälle ja aloimme saman tien laittaa hevosta jouluasuun! Punaiset pintelit, poronkorvat, punainen nenä... Noh, näette tarkemmin kuvasta.


Ja kuten näette, oli paikalla joulupukki tonttuineenkin! Heh, parhaan asun palkinnonhan me sitten veimme. :) Mutta tuli sitä muitakin palkintoja!

Ensimmäisestä radasta pudotimme kaksi palloa eli saimme 6vp. Tuntuu, että jokaisella tarkkuusradalla on ensimmäisen viiden portin (= koostuu kahdesta oranssista "keilasta" ja niiden päällä olevista putoavista palloista, näiden kahden keilan välistä täytyy ajaa mahd. tarkasti) ajan ongelmia. Itse haen hirveästi paikkaa ja hevonen ei ole kunnolla kahden ohjan välissä. Myös tahti oli meillä huono alkuradan ajan. Loppurata olikin sitten hyvässä tahdissa ja paljon tarkemmin... Tästä tuli meille sijoitukseksi 5. joka ei oikeuttanut palkinnoille - paitsi sille parhaan asun palkinnolle!



Toisesta radasta tulos oli sama, kaksi palloa alas eli 6vp. Nyt kuitenkin tahti oli hyvä ja pudotukset eivät johtuneet kiemurtelusta vaan kuskin omasta mokasta - täytyy alkaa opettelemaan, etten katso keilojen väliin vaan jonnekin eteenpäin, nyt tuli "keilattua" aivan täysin ne oranssit kartiot... Siis pelkät pallot eivät riittäneet vaan kaadoin pari keilaakin. Noh, tahti oli kuitenkin parempi ja vain yksi täysin puhdas rata tässä luokassa joten mekin ylsimme jopa kolmannelle sijalle.





Kyllä oli taas hauskaa! Nöpi kävi välillä jopa vähän kuumana - sen verran mitä nyt Nöpistä voisi ajatella, vähän haki kävellessä mielellään raville ja radalla pyrki koko ajan reippaampaan raviin... Palkintojenjaossa annoin hevosen mennä sen verran mitä se halusi kenttää ympäri ja kyllähän se halusi mennä, sentään pelkästään ravissa nyt.

Tällä viikolla ajot jää vähemmälle, koska sunnuntaina on estekisat. Keskitytään siis taas hetki tähän ratsastuspuoleen :)

3 kommenttia :

  1. kiva postaus ja ihania kuvia ! :)

    VastaaPoista
  2. eikö ole tuo kentän pohja vähän turhan kova?

    VastaaPoista
  3. Jessicalle kiitos! Anolle kiitos myös hyvästä kysymyksestä: valjakkokentän pohjan kuuluu olla ratsastukseen tarkoitettua pohjaa kovempi. Eli suht kova mutta joustava! Sula-aikana tuo kenttä onkin aivan super, mutta aika harva kenttä meillä Suomessa pysyy talvisin loistavan hyvänä... Ei tuo ole nivelistään terveelle hevoselle paha rasite, mielummin itse jopa suosin (siis nimenomaan jos hevosella on nivelet ok) vähän kovempaa pohjaa ratsastaessakin, kuin sitten pehmeää joka on huono jänteille.

    VastaaPoista