keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kypärän tuunausta

Tulipa tuunattua vanha kypärä, kun tajusin, etten varmaan vielä voi toteuttaa pitkäaikaista haavettani Samshieldistä... Ehkä ensi jouluksi, ns. "omaksi joululahjaksi"? :) Mutta siis kypäräni, Lamicellin Master sai uuden ulkoasun itselleen.

Mitä tarvitset kypärän tuunaukseen?

1. Kypärä olisi ihan hyvä olla... Mallina oma kypäräni eli mainitsemani Lamicell Master:


2. Blingejä! Itse käytin kirkkaita liimattavia Swarovskin strasseja: http://www.villihelmi.fi/shop/tuotteet/Swarovski-strassit (koko 3,8-4,0)


3. Liimaa. Älkää ihmiset ottako esimerkistäni mallia, tuli käytettyä jotain pilipali-liimaa, kun ajattelin että saanpahan sitten timantit irti, mikäli tulee aivan susi... Olisi pitänyt heti kerralla käyttää pikaliimaa!


4. Hammastikkuja. Tämä oli liiman laittamista varten kätevä. Joku voi haluta käyttää myös pinsettejä, mutta koin ne ainakin omiin käsiini kömpelöiksi käsitellä, omat sormet toimivat paremmin... Eli hammastikulla liimaa blingin taakse ja sitten vain asettelemaan oikeaan kohtaan. Kuivalla hammastikulla voi vielä vähän siirtää timantin paikkaa ennen kuin se ehtii kuivaa ja jämähtää paikalleen.


5. Sanomalehteä tai muuta suojaamaan pöytää. Ainakin itse tulee sotkettua aika helposti...

Ja ei kun tuunaamaan! Suosittelen miettimään tarkoin etukäteen mihin kohtaan timantit liimaa. Kannattaa myös hyödyntää kypärässä näkyviä suoria linjoja, esim. omassa kypärässäni liimasin tuon kuvion mukaisesti ja sain aika hyvin ainakin mielestäni timantit suoraan linjaan.

 

Kamalan naarmuinen tuo kypäräni on, mutta jospa se nyt vielä palvelisi... Seuraava on kyllä samettipintainen, en halua enää näitä naarmuuntuvia "muovikypäriä"... :/ Ehkä myös käsittelystä/pidosta kiinni, on tuo kypärä tainnut pyöriä lattiallakin useampia kertoja... Pudonnut se ei kyllä ole enkä itse ole toistaiseksi pudonnut se päässä.

Onkos muita blingeihin hurahtaneita? Esittelen seuraavassa postauksessa sitten Nöpin blingit... ;)


8 kommenttia :

  1. Täällä toinen jolla on blingioperaatio kesken! Ja olen jo ihan turhautunut... Päätin totella fiksua ystävääni (joka onneksi myös työn tekee), ja laitattaa koko kypärän keskiosan täyteen Swarovskeja. No arvaapa vaan hymyilyttääkö idea enää kun 1000 timangia on jo kiinni ja ainakin 500-700 tarvitsee vielä lisää. Onneksi löysin aika edullisen ostopaikan, mutta ei tuo tule ikinä valmiiksi. ARGH!!! :D Never ever again.

    VastaaPoista
  2. aivan ihana :) minäkin olen tuunannut oman kypäräni vähän samalla tavalla! omasta mielestäni blingi (kohtuudella kuitenkin) kohentaa kypärän ilmettä kivasti.

    VastaaPoista
  3. Rosse apua :D Itse kyllä koin tuon mukavaksi pikku näpertelyksi, mutta näinköhän ajattelisin tuhannen timangin liimaamisen kanssa...

    ira, samaa mieltä olen! Vielä kun saisi tuon naarmuisen pinnan peittoon jotenkin...

    VastaaPoista
  4. Minä ostin myös timantteja kypärääni liimattavaksi, aloitin vähän helpommalla operaatiolla ja tuunasin koirien juomakupin timanteilla :) Siinäkin oli hommaa jo niinpaljon, että itse kypärään timantit on vielä jäänyt näpertelemättä! :D

    VastaaPoista
  5. Onko mitään kokemusta miten onnistuu samettikypärään? Tarrautuuko yhtä hyvin kiinni? Kiva postaus! :) Terkkuja

    VastaaPoista
  6. Kultaseppäartesaanina voinen ehdottaa blingien liimaamiseen myös kaksikomponenttiliimaa. Meidän alalla kaksikomponenttia käytetään esim. helmien liimaamisessa metalliin, ja se on parempaa kuin pikaliima siksi, että kaksikomponentti on hieman "joustavaa" ja tämän vuoksi pitää paremmin. Joskus yritin itsekin raippaan liimailla strasseja pikaliimalla huonolla menestyksellä -rapisivat irti parissa käyttökerrassa.

    Ja pakko vielä puuttua Saila Y:n kommenttiin, että luulisin ainakin että samettikypärän koristelu on jopa helpompaa, kun kangas "imee" liimaa paremmin ja blingi tarrautuu hyvin kiinni. Tosin samettikypärä on armottomampi, sillä jos timangin tällää väärään paikkaan, jää liimasta varmasti jälki... Siis ihan MUTUa tämä...

    Mulla oli myös jossain välissä ajatus liimata muovipottani täyteen neliönmuotoisia strasseja, mutta kokeiltuani sitä kaksipuoleisella teipillä totesin että lopputulos olisi muistuttanut liiaksi diskopalloa . Tyydyin sitten vaan hillitysti kolmeen pyöreään strassiin :D

    Ja vielä Emmi, tykkään tästä sun blogista. Mukava seurata mitä sun elämään nykyään kuuluu :)

    VastaaPoista
  7. Carita oikeassa olet ja itseasiassa miehenikin ehdotti juuri tuota kaksikomponenttiliimaa! Fiksu mies :) Ja kiitos!

    VastaaPoista
  8. Saila eiköhän samettipintaiseen, kuten Caritakin sanoi, tarttuisi strassit kiinni vieläkin paremmin! Kannattaa vaan ehkä hyödyntää kaksipuoleista teippie suunnittelussa ennen kuin liimailee, näistä muovisista voi vielä saada liimajäljet pois mutta samettisiin ne varmasti jää...

    VastaaPoista