tiistai 10. huhtikuuta 2012

Loma ohi!

Tuli itsekin jopa lomailtua tänä pääsiäisenä! Lauantaina ja maanantaina tuli kuitenkin vietettyä aikaa hevosten kanssa. Kirjoitellaas niistä nyt sitten:

Lauantaina 7.4 Nöpin kanssa reenailtiin kentällä. Lauantaina meni vähän penkin alle, sattui pieni hässäkkä jo ennen hevosen saamista talliin ja huomasi, että keskittyminen oli sitten aivan kateissa. Valjakkoaluevalmennuksetkin olivat alkamassa ja valjakkokenttä täytyi luovuttaa valjakoiden käyttöön, ratsastuskenttä ei houkutellut siinä menemiseen ja maneesikin oli varattu... Joten aikaa oli rajallisesti ja oma ratsastuskin kärsi sitten kiireestä. Mutta tosiaan vasemmalle oli jälleen huonompi viime kertaan verrattuna. Mikä ihme siinä on... Ajossa oli sitten taas ollut ok, jäykkä vasemmalle mut ei kamalan huono.




Peten kanssa lähdettiin 3v Täti-tamma edellä maastoon. Kyllä olikin hauska reissu! Tätiä jännitti kovasti menomatka ja piti Peten kanssa välillä ohittaa jännittäjä ja mennä ensin pelottavasta paikasta rohkeampina ohi, mutta kotimatkalla Tätikin rohkaistui. Otettiin myös laukkaspurtti pitkällä suoralla (hiekkatietä) ja Täti sai laukata niin lujaa kuin jaloistaan pääsee, Pete-poni kipitti hirmuista vauhtia perässä. Ai että, teki kutaa sekä meille, että varmasti näille poneillekin! Sekä mielelle, että kropalle. Petekin löysi lisää vaihteita jälleen...

Maanantaina 9.4 oli ohjelmassa sitten Keilakunkun III-osakilpailun nuorten harjoitusluokka, mutta ensin kuitenkin Roskildelle.



Hyvin sujuu Roskilden kanssa edelleen, tasaisuutta löytyy kokoajan lisää, lopussa oli jo erittäin tasainen ja ihan höyhenenkevyt kädelle. Laukat nousee kohtuullisen hyvin, pari kertaa tarjosi väärää laukkaa, mutta korjasi nopeasti. Laukka tuppaa välillä lyhentymään liikaakin, sitä täytyy ratsastaa aika tavalla eteenpäin koska laukkaa niin helposti ennemmin ylös kuin eteen. Ratsastuskertoja on tosiaan videota kuvattaessa ollut takana 10, tuo oli se numero 11. Kaksi kertaa vielä jäljellä ja omistajakin nousee näillä kerroilla selkään!

Pete-ponin kanssa tosiaan kärryteltiin tarkkuusrataa ja ei toiminut lauantain viritykset ihan niin hyvin kuin olisin toivonut... Jostain syystä oli vähän tahmeampi nyt, keskittyminen oli kuitenkin paljon parempaa kuin viimeksi ja valjastuskäytös edelleen hyvä! Ruokamäärää nostetaan nyt vielä hieman ja lisäksi vielä öljyä, jos saisi valjastettua sen viime irtojuoksutus-kerralla näkyneen energian tuonne kärryjenkin eteen... Pääasiahan se on, että käytös on erinomaista ja poni on jo nyt luotettava ajaa - näiden tarkoitushan olisi kuitenkin olla lastenponeja... Ja kuten sanottua, varmasti kunnon kasvaessa ja kokemuksen karttuessa alkaa vauhtiakin löytyä liikkumiseen. Tuleva lauantai on kuitenkin raskas päivä ja ajokoe on ohjelmassa vasta viimeisenä, joten sen verran täytyy saada poniin virtaa että jaksaa koko päivän ja vielä suorittaa kokeenkin hyvin.

Valjaat eivät ole vielä tulleet joten pahasti näyttää siltä, että ei saada oripäiville uusia valjaita käyttöön vaan lainavaljailla mennään... Kärrytkin pitäisi ainakin pestä ellei maalata... Kiireinen loppuviikko tulossa, aionpa siis levätä tämän tiistain ja huomisen keskiviikon!

2 kommenttia :

  1. Voivoi, olispas mahtavaa joskus katsoa kun pikkuponi kiitaa kärryjen edessä, voi sitä pikkujalkojen viipellystä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on video tästä tilanteesta mutta se täytyisi aika vahvasti sensuroida kun minä ja apukuski nauretaan katketaksemme ponin kärryillä, kun Täti laitto isompaa vaihdetta silmään :D

      Poista