perjantai 13. huhtikuuta 2012

Nyt on viimeiset viritykset tehty...

Eilen eli torstaina suuntasin jälleen ensin Roskilden luo. Tänään oli vain pikaratsastus ja sen jälkeen pääsi omistaja ensimmäistä kertaa (lukuunottamatta yhtä käynti-ympyrää ennen ratsutusta) tamman selkään. Vähän oli jänniä juttuja ratsastuksen alkuun, kun kentällä olikin nyt muita hevosia joihin piti keskittyä. Selkäännousu oli nyt yllättävän vaikeaa, ei mitään kummallista mutta ei vain malttanut seistä paikallaan vaan lähti liikkeelle heti, kun jalka hipaisikin jalustinta. Muutaman yrityksen jälkeen pääsin kuitenkin selkään tamman seistessä paikallaan. Liikkeelle päästyämme ei ollut enää mitään kummallista ja muutkin hevoset saivat olla, työmoraali tällä hevosella on kohtuullisen hyvä... Laukat nousivat tänään superhyvin!

Omistaja tosiaan pääsi selkään ja vähän taisi jännittää ihan aluksi, mutta lopulta taisivat molemmat rentoutua ja hienosti meni, laukat ja kaikki! Tämä oli tavoitekin, että ratsutuksen jälkeen omistaja uskaltaa itse selkään jatkamaan hommia. Ensi viikolla vielä yksi kerta Roskilden kanssa ja mennäänkin sitten viimeisen kerran kunniaksi tutustumaan maneesiin...

Roskilden jälkeen oli vuorossa Pete. Peten ajoin perusteellisesti läpi kentällä. Ehkäpä ruokintamuutosten ansiosta nyt tuntui selvä ero aikaisempaan! Enää ei tarvinnut niin kovasti pyytää eteen, riitti vähän pienempikin pyyntö. Se on ollut se ainoa haastava kohta Peten kanssa. Jospa sekin ongelma olisi nyt selätetty! Kaikin puolin hyvä viimeinen ajokerta ennen tosikoitosta (oripäiviä).




Tänään kävimme luottohenkilöni Sannin kanssa vielä pesemässä, puunaamassa ja paketoimassa ponin lähtövalmiiksi. Katsotaan kuinka puhdas se on huomenna... ;)

0 kommenttia :

Lähetä kommentti