lauantai 13. lokakuuta 2012

Kuvailua ja maastoilua

Eilen lähdettiin Sannin kanssa Hessille ajatuksena lähteä maastoon Nöpillä ja Paavolla. Paavo on ollut kävelykuurilla pahan rivin takia joka sai toisen takajalan turpoamaan niin pahasti että se oli vähän ep siitä jalasta. Nöpiä taas on vaivannut imppari.

Nöpi tuli tarhassa vastaan ja oli ihan normaalin oloinen, ei ontunut ollenkaan. Takajalka oli silti edelleen paksu. Tallissa katsoin, että myös toinen takajalka oli paksumpi... Mitä ihmettä? Onko niissä molemmissa imppari? Vasemmassa takajalassa tunnusteltaessa haava siis löytyy helposti, mutta oikeasta takajalasta ei. Jotain pientä rupea, olisiko siis riviä. Joka tapauksessa puhdistin jalat hyvin jo tässä vaiheessa. Koska Nöpi ei kuitenkaan ontunut ja vaikutti ihan normaalilta, päätimme lähteä kävelemään. Halusin myös nähdä, laskeeko turvotus liikkuessa.

Ensin kuitenkin kuvailtiin hieman. Halusin syksyisiä poseerauskuvia meistä, eikä nyt ihan sellaisia saatu kuin olin ajatellut koska Hessin ympäristö on aika puutonta maastoa ellei sitten ihan metsään mene ja sinne ei oikein enää riittänyt valoa... Mutta alempana näette mitä saimme aikaiseksi. :)

Sitten lähdimmekin maastoon. Paavo kävi aika kuumana alkuun, steppasi ja heilui ja olisi halunnut vain MENNÄ. Nöpi käveli ihan tyytyväisenä ja rauhallisena. Paavokin rentoutui viimein puolivälissä matkaa. Yhden lyhyen (10m) ravipätkän otimme, jotta Sanni pääsi kokeilemaan tuntuiko Paavo vielä ep:ltä. Ei kuulemma tuntunut. Nöpikin ravasi mielestäni ihan normaalisti. Loppuajan kävelimme ja molemmat hevoset vaikuttivat todella tyytyväiseltä. Saimme jopa auringonpaistetta siihen loppumatkaan!

Tallin pihassa kävimme vielä kentällä pyörähtämässä, Sanni kokeili Paavolla ravia ja minä pääsin katsomaan miltä sen liike näytti. Ihan puhdas oli molemmilta puolin niin takaa kuin edestäkin, eteni rentoa hyvää ravia. Nöpilläkin otin kierroksen ja se ei selvästi ontunut mitään jalkaa, mutta jäykkää sen takapään liike oli... Tallissa kuitenkin hämmästyin ja Sannikin kävi ihmettelemässä, kun jalkojen turvotus oli laskenut niin selvästi. Ei silti ihan täysin normaaliksi silti. Sovittiin sitten tallihenkilökunnan kanssa, että huomenna (eli siis tänään!) eläinlääkäri vilkaisee sitä ja sanoo mielipiteensä.

Toivotaan nyt, että kyseessä on vain impparit. Onhan tämä kurakeli inhottavaa aikaa, kun saisi vain pestä ja pestä hevosen jalkoja... Jos saisi siirrettyä kuivempaan tarhaan niin asia helpottuisi, mutta oria ei voi oikein laittaa ihan mihin tahansa tarhaan ihan kenen tahansa viereen... Maanantaina menen taas itse ja samoin tiistaina, toivo sopii että siihen mennessä alkaisi olla selvää paranemista näkyvissä, kun Oriprimiä on sitten syötetty viikko.







Nöpin mielipide poseeraamisesta tässä vaihessa :D


5 kommenttia :