tiistai 9. lokakuuta 2012

Viikonlopun kuvia ja jalkamurheita

Tässä siis kuvia Piotrin valmennuksista viime viikonlopulta!







Ja sitten niihin murheisiin: eilen piti olla Annan estevalmennus, mutta heti tallille tullessani yksi tallituuraajista sanoi että kannattaa katsoa heti Nöpin jalkaa, onko se hyppykunnossa... Noh, otin hevosen ulos karsinasta ja toinen takajalka aivan tukki. Könkkäsi hieman. Ennen kuin olin jalkaa edes millään tavoin tutkinut, sanoinkin jo ääneen, että impparihan se on. Jalka ei ollut lämmin, mutta kivikova turvotuksesta. Vuohisesta löytyikin sitten pieni reikä...

Lähdin kävelyttämään hetkeksi kentälle ajatuksena katsoa paraneeko tilanne yhtään. Kyllähän se vähän paranikin, alkoi löytyä jo melkein hyvää käyntiä ilman könkkäämistä. Päätettiin sitten, että laitan hevosen kuntoon ja tullaan siihen valmennuksen alkuun katsomaan mihin suuntaan tilanne menee. Imppari vaatii kuitenkin liikutusta ja Anna oli myös sitä mieltä, että valmennukseen vaan jos ei ihan kolmijalkaiseksi mene. Noh, ravissa oli kuitenkin niin ep ettei kannattanut jäädä... Murheita oli toisellakin ratsukolla, Paavolla oli aikamoisesti riviä takajalassa ja se oli myös ep ravissa. Lähdimme sitten maastoon "vammaiskävelylle". ;) Hevoset kyllä nauttivat.

Talliin palatessamme käynti oli jo suht. normaalia ainakin Nöpillä ja turvotus oli laskenut huomattavasti. Pesin jalan ja puhdistin haavan. Sitten hevonen pihalle vain. Kurjahan se on laittaa kuraiseen tarhaan (ei ole kovasti vaihtoehtoja, oreille on kaksi tarhaa ja ne täytyy niiden kesken jakaa, ne eivät valitettavasti ole ne kaikista kuivimmat tarhat...) mutta sisällä seisottaminenkaan ei auta asiaa ollenkaan, kun jalka vain turpoaa pahemmin seisoskelussa. Joten liikkeessä täytyy nyt Nöpi pitää ja jalkaa päivittäin pestä... Oriprim-kuurillekin laitettiin, ettei nyt mene tulehdus niveleen kuitenkaan. Nyt harmittaa, kun ei itse pääse joka päivä hoitamaan jalkaa. Loppuviikosta käyn tallilla ja käydään maastokävelyllä, täytyy sitten katsoa alkaako tulehdus menemään ohi vai täytyykö ryhtyä vielä johonkin toimenpiteisiin (= kutsua eläinlääkäri).

0 kommenttia :

Lähetä kommentti